Fotografska

Život promatraš kroz okular fotoaparata i tražiš druge zaljubljenike u fotografiju i svu magiju koju ona može proizvesti? Jedini ispravni odgovor za tebe je - Fotosekcija KSET-a!

Prvi zapisi o njenom postojanju protežu se davno prije osnutka KSET-a i sežu najranije do 1965. godine. Danas okupljaju tridesatak članova koji svojim radom i trudom održavaju tradiciju analogne fotografije, ali također njeguju i prate moderne tehnike digitalnog fotografiranja. Novi članovi imaju priliku naučiti mnogo o procesu fotografije, od određivanja postavki, preko razvijanja filma sve do razvijanja fotografija u tamnoj komori.

Održavaju Fototečaj, a tijekom njegovog teorijskog i praktičnog dijela možeš naučiti male tajne fotografije, a na kraju sudjelovati i u zajedničkoj izložbi polaznika tečaja.

Uz fototečaj, ljubav prema fotografiji šire i preko drugih projekata:

  • Jednodnevna fotoradionica – najosnovnije stvari o (digitalnoj) fotografiji ispričane i isprobane unutar jednog radnog dana za ljude koji su u žurbi.
  • Fotomaraton – višesatni izlet članova sekcije i polaznika tijekom kojeg se ispucava analogni film. Na kraju izleta sudionici imaju priliku sudjelovati u razvijanju vlastitog filma.
  • Camera obscura – radionica izrade vlastitih fotoaparata od raznih kutijica, spremnika i limenki pod vodstvom članova sekcije.
  • Fotoputokazi – godišnji izleti članova Fotosekcije gdje se zapute u nepoznato sa fotoaparatima i dobrom voljom.
  • Fotkanje na festivalima – svako ljeto izaberu nekoliko događaja (npr. Rocklive, SuperUho) koje idu fotografirati, međusobno se podružiti i zajedno obogatiti foto-iskustvo.

Ako te zanima fotografija, ovdje ćeš naći ljude slične sebi koji su fotografiju učinili svojim hobijem, a neki čak i karijerom. Za učlanjenje u Fotosekciju javi im se putem Facebooka ili Instagrama, pošalji mail voditelju sekcije ili se u KSET-u raspitaj gdje su!