Foto

U sjeveroistočnom kutku KSET-a kriju se prostori Fotosekcije i njezine tamne komore. Prvi zapisi o njenom postojanju protežu se davno prije osnivanja KSET-a i sežu najranije do 1965. godine.

Trenutačno se sastoji od tridesetak članova koji svojim radom i trudom održavaju tradiciju crno-bijele analogne fotografije, ali također njeguju i prate moderne tehnike digitalnog fotografiranja. Novi članovi sekcije imaju priliku naučiti mnogo o procesu fotografije, od određivanja postavki, preko razvijanja filma sve do razvijanja fotografija različitih formata.

Od svojih početaka Fotosekcija se tradicionalno bavi držanjem Fototečaja osnova fotografije. Uz teorijski dio održavamo i praktični dio tečaja gdje sudionici sami primjenjuju stečeno znanje na svojim ili našim fotoaparatima. Tečaj završavamo sa izložbom polaznika tečaja u klubu. Osim toga u sekciji organiziramo foto-sessione, izložbe, interne tečajeve, druženja, kuhanja i još mnogo toga.

Osim samog fototečaja, našu ljubav prema fotografiji dijelimo s drugim ljudima preko još nekoliko projekata:

  • Jednodnevna fotoradionica – Fototečaj u jednom danu. Najosnovnije stvari ispričane i isprobane unutar jednog radnog dana za ljude koji su u žurbi.
  • Fotomaraton – Višesatni izlet članova sekcije i šire publike u gradu tijekom kojeg se ispucava analogni film. Na kraju izleta sudionici imaju priliku sudjelovati u razvijanju svog filma.
  • Camera obscura – Radionica vlastitih fotoaparata od raznih kutijica, spremnika i limenki pod vodstvom članova sekcije.
  • Fotoputokazi – Godišnji izleti članova Fotosekcije gdje se zaputimo u nepoznato sa fotoaparatima i dobrom voljom.
  • Fotkanje na festivalima – Svako ljeto izaberemo nekoliko događaja (npr. Rocklive, SuperUho) koje odemo fotografirati, međusobno se podružiti i zajedno obogatiti naše foto-iskustvo.
  • Tvoji projekti – Imaš ideju za projekt? Javi se trenutnom voditelju Fotosekcije i pobrinut ćemo se da se ta ideja ostvari na najbolji mogući način!

Ako studiraš i zanima te fotografija, na pravom si mjestu! Ovdje ćeš naći ljude slične sebi koji su fotografiju učinili svojim hobijem, neki čak i karijerom. Za učlanjenje u Fotosekciju javi se na Facebook stranicu fotokseta (www.facebook.com/fotokset/) ili e-mailom na foto-info@kset.org. Također nas možeš posjetiti i na web stranici www.fotokset.org.