KSET - Klub studenata elektrotehnike

To je bivša kotlovnica smještena na sjeveroistočnom uglu najboljeg fakulteta na svijetu(i pored C zgrade FER-a). Neki ljudi tvrde da je "Rupa" unatoč brojnim nelogičnostima te izjave. Za početak, Rupa je mjesto u sjeverozapadnoj Hrvatskoj na granici sa Slovenijom.

Iako Klub u kotlovnici postoji od 1976., njegova povijest seže puno dalje. Klub studenata elektrotehnike osnovan je 1969. zaslugom tadašnjeg dekana - akademika Hrvoja Požara te prodekana Vladimira Muljevića i Berislava Jurkovića uz angažman studenata uključenih u aktivnosti Fakultetskog odbora i “Našeg lista”. Bio je smješten u dvije prostorije u podrumu C zgrade. Iz potrebe za zvučnim imenom, 1971. Klub je dobio ime KSET, a samo pet godina kasnije, odlukom uprave Fakulteta preseljen je u prostor dotadašnje kotlovnice te time postao kultno mjesto na koje se svi rado vraćaju, ne samo studenti FER-a već i drugih fakulteta.

kset

Klub funkcionira vrlo dobro, hvala na pitanju, i u njemu danas aktivno volontira gotov o300 volontera u 9 sekcija: bike (profesionalni obožavatelji međunožnih gurala i vožnji po brdima), disco (za kemijanje po mikseti), dramska (dok ne glume na pozornici, čitaju poeziju), računarska (za prave geekove i one koji se tako osjećaju), tehnička(za manualni rad i popravke popravaka), glazbena (propali glazbenici koji su se bacili u opremanje, a zapravo imaju tajni bend), planinarska a.k.a. P.I.J.A.N.D.U.R.E. (s redovitim gubljenjem po šumama upoznaju prirodu i svoj unutrašnji mir), video (snimaju neugodne filmiće) i foto(umjetnici s pravim aparatima i najviše žena u sekciji). Više o njima možete saznati kasnije ili navratite do KSET-a i pitajte prvu osobu na koju naiđete.

Sada koja riječ o nekim administrativnim stvarima. KSET je klub studenata volontera. To znači da sve što radimo je rezultat činjenice da nemamo pametnijeg posla u životu. Zašto bi to itko radio? Jer je zabavno. KSET postane mjesto na kojem možete popiti kavu, sjesti s prijateljima i kartati ili surfati u pauzama između predavanja ili se na kraju dana opustiti uz šah ili dobar film.

Za vrijeme ispita Klub se pretvara u mjesto u kojem svi uče, ali će članovi uvijek izdvojiti vremena da vam pokažu zadatak koji ne znate riješiti ili pojasniti nešto što vam je jasno kao i poljoprivreda Eskimu. U svakoj sekciji može se primijeniti ili proširiti znanje stečeno na fakultetu(čak i u planinarskoj) i skupiti hrpu prijatelja. Ne kaže se bezveze da je rad u KSET-u jedno od najvećih i najboljih iskustava u životu.

Ono što članstvom u KSET-u možete dobiti su mogućnost korištenja opreme Kluba, besplatne upade srijedom na različite slušaonice i petkom na kultni KSET Caffe, druženje s najboljom ekipom na svijetu i još mnogo toga... Čitajte dalje ili dođite bilo koji dan u Klub i saznajte sami...