KSET - Klub studenata elektrotehnike

Što je KSET? To je nekadašnja kotlovnica FER-a koju su generacije studenata volontera pretvorile u mjesto za okupljanje studenata i mladih. Vjerojatno nitko od njih nije mislio da će ovaj Klub postati kultno okupljalište zagrebačke alternativne scene, utočište dobre glazbe i najpoznatiji studentski klub na ovim prostorima.

Iako Klub u kotlovnici postoji od 1976., njegova povijest seže puno dalje. Klub studenata elektrotehnike osnovan je 1969. zaslugom tadašnjeg dekana - akademika Hrvoja Požara te prodekana Vladimira Muljevića i Berislava Jurkovića, uz angažman studenata uključenih u aktivnosti Fakultetskog odbora i “Našeg lista”. Bio je smješten u dvije prostorije u podrumu C zgrade, a iz potrebe za zvučnim imenom, 1971. godine dobio je ime KSET. Samo pet godina kasnije, odlukom uprave Fakulteta preseljen je u prostor dotadašnje kotlovnice te time postao kultno mjesto na koje se svi rado vraćaju, ne samo studenti FER-a već i drugih fakulteta.

kset

U KSET-u trenutno postoji 10 sekcija:

U svakoj sekciji može se naučiti više o hobiju kojeg imaš, nude se prilike za razvijanje znanja, ali i za stvaranje karijere od nečeg što možda smatraš samo usputnom aktivnošću. Više o svakoj sekciji možeš saznati klikom na njeno ime ili jednostavno posjeti KSET i raspitaj se za sekciju koja te zanima.

KSET okuplja oko 300 studenata volontera, što znači da imaš priliku upoznati hrpu ljudi sa sličnim interesima, družiti se i zabavljati. Ubrzo nakon učlanjenja, KSET postane ‘drugi dom’ gdje uvijek možeš doći popiti kavu, odmoriti između predavanja, zaigrati partiju šaha, pogledati dobar film… Ne kaže se bezveze da je rad u KSET-u jedno od najvećih i najboljih iskustava u životu. Ali zašto da ti više pričamo, dođi i uvjeri se!

Ako te zanima više možeš namse javiti i na uclani.se@kset.org!