Računarska

Računarska sekcija KSET-a, takozvani Comp, je ona desetina kluba koja brine i o Internetu u Klubu i o Klubu u Internetu.

To prvenstveno znači da brinu o klupskoj mrežnoj infrastrukturi, softverskoj ili hardverskoj. Kada nešto ne valja, oni to popravljaju. Kada nešto valja, pokušavaju naći način kako da valja još više.

Njihove dužnosti podijeljene su ugrubo u četiri podtima: SysAdmin, Embedded, GameDev i Web. Popravljaju servere, igraju se mikrokontrolerima, razvijaju web aplikacije (npr. stranicu na kojoj trenutno čitaš opis o njima) i igrice, a uz to se puno druže, uče jedni od drugih i zabavljaju.

Redovito sudjeluju na Danima otvorenih računarskih sustava (DORS/CLUC), konferenciji o različitim open source tehnologijama, a usko su povezani s provođenjem vještina 'Osnove korištenja operacijskog sustava Linux' i 'Napredno korištenje operacijskog sustava Linux' na FER-u, čime rade na edukaciji studenata.

Svake godine organiziraju Linux InstallFest - događaj na kojem svima zainteresiranima pomažu s instalacijom ovog operacijskog sustava, i to distribucije po želji.

Ako te nešto od ovoga zanima i želiš naučiti više o nekoj od navedenih tehnologija i uputiti se u rad i život Kluba, Računarska sekcija te čeka!

Za više informacija posjeti njihovu Facebook ili Instagram stranicu, javi se voditelju sekcije ili dođi u KSET i raspitaj se!