Dvoboj filmova: Moon vs. Star Trek

TEMA:SVEMIR

Moon

23.11.2015., 19h

R: Duncan Jones

2009., 97 min, UK

Glavne uloge: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott

Tijekom tri godine na Mjesecu, astronaut Sam Bell skupljao je zalihe vrijednog mjesečevog plina za kompaniju Lunar, koja tvrdi da je time otkrila rješenje energetske krize na Zemlji. Pri završetku ugovora, Sam se veseli vraćanju kući svojoj ženi i kćeri, planirajući rano umirovljenje kako bi nadoknadio izgubljene godine. Dva tjedna prije povratka, počinje se osjećati čudno, javljaju mu se vizije i počinje shvaćati da mu Lunar nije rekao cijelu istinu njegovog boravka. 

 

Star Trek

23.11.2015., 21h

R: J.J.Abrams

2009., 127 min, USA

Glavne uloge:  Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Zoe Saldana, Eric Bana

Sudbina galaksije leži u rukama dvojice rivala: emocionalno intezivnog James T. Kirka i racionalnog Spocka. Njihova suradnja je nužna kako bi uspješno vodili posadu najnaprednijeg svemirskog broda U.S.S. Enterprisea kroz najveće opasnosti. Ovo je adaptacija klasične televizijske serije, koja preuzima, ali i osuvremenjuje bogatu povijest zamišljenog svijeta kreatora Genea Roddenberryja.

 

Disclaimer- Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu ( 5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

projekcije, dvoboj, filmova