ARTCOUSTIC ~ EYOT (Niš) // Izložba: Lidija Ferenčak

Velikim koncertom u Nišu su nedavno su proslavili svoj peti rođendan, a 19.11. po prvi put stavljaju i Zagreb među brojne gradove u kojima su nastupali. EYOT je regionalni bend s europskom karijerom dolazi nam predstaviti urban i alternativan fusion jazz koji je u posljednje vrijeme stjeran među najdublje razine underground muzike. I ovog puta vam u KSET-u na Artcousticu predstavljamo glazbu koju sve rjeđe slušamo uživo u klubskom okruženju, a slušatelje ne ostavlja ravnodušnima.

Njihova glazba je kreativna i s jasnom vizijom, prepoznata u mnogimpoznata u mnogim europskim i svjetskim gradovima. Njihove skladbe ste mogli čuti na nekoliko nacionalnih radio postaja poput BBC-a, Radio France, German National Radio, WNYC New York... Ovaj kvartet iz Niša je već posjetio Midem – Cannes, Jazz Café London, Dubai International Jazz Fest, Vicenza Jazz Fest, Hong Kong Jazz Fest, ali u Zagrebu ih još niste mogli vidjeti.

Iza sebe imaju već 3 albuma, a zadnji pod nazivom „Similarity“ su objavili 5. kolovoza prošle godine. Drago nam je što ćemo predstaviti još jedan bend uz kojeg se vežu komentari poput

„The cultural cold war in improvisational music could easily be over with super groups such as Eyot taking the stage." - Brent Black


U galeriji opet predstavljamo plodove mladih kreativaca s ALU-i. Mlade umjetnike koji pomiču granice, a jedna od njih je i Lidija Ferenčak.

Rođena je u Osijeku 1991. godine. Trenutno završava diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku. Sudjelovala je na nekoliko grupnih izložbi te je ovo ljeto sudjelovala na umjetničkoj rezidenciji u Belgiji. Njezini radovi se najčešće baziraju na spajanju nespojivih elemenata te odražavaju određene osjećaje s kojima se svakodnevno susrećemo. U budućnosti namjerava i dalje ekspermentirati s tehnikom kolaža, a uz kolaž bavi se i grafikom.



Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 35 kn možete kupiti u KSET-u (od 16.11.) dok će cijena na dan koncerta iznositi 50 kn. Za studente će pak cijena karte na ulazu iznositi 25 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, izložba, artcoustic