ZEZ Festival: popodnevni impro session

Prije zadnjeg koncerta ovogodišnjeg ZEZ Festivala, održat će se i besplatan popodnevni impro session u nedjelju, 14. 4. s početkom u 15h. Session je otvoren za publiku i sve zainteresirane glazbenike.

 

Nedjelja, 14. 4.

15-18 h

KSET, Unska 3

// besplatno //

Proljećem se bliži novo festivalsko izdanje ZEZa od 10. do 14.4., ali za razliku od proteklih 6 godina, uz njega se nažalost ne bliži i novo izdanje Izloga suvremenog zvuka. Izlog i ostali programi Muzičkog salona poput Impronedjeljka, gotovo su preko noći iskorijenjeni iz vlastite ostavštine u SC-u. Bili su jedno od ključnih “mjesta” za uzgajanje kulture slobodne improvizacije i izazovnih glazbenih oblika, posebno zato što su to radili kroz ideju druženja i zajedničkog muziciranja. U želji da ZEZ oda počast svemu što nam je Izlog donio kroz godine, KSET će na jedno popodne postati utočište za duh ovog programa u kulturno-umjetničkom limbu. ZEZ i nekadašnje vodstvo Izloga zato pozivaju glazbenike/ce i entuzijaste na otvoreni impro session u Unskoj 3. Tako, glazbena improvizacija, eksperiment i igra nastavit će živjeti tek koju ulicu dalje.

 

Popodnevni impro session u nedjelju, 14.4. s početkom u 15h, okupit će širu glazbenu rodbinu Izloga i ZEZ-a. Ovo muzikalno druženje zamišljeno je kao ad hoc svirka, bez velikih dogovora o ansamblima, bendovima i kombinacijama glazbenika, bez tonskih proba, kao otvoreni “stage” kojem se u bilo kojem trenutku može priključiti bilo tko, slijedeći svoj filing i raspoloženje. Događaj je, naravno, otvoren za publiku, ali i sve zainteresirane muzičare/muzičarke! Trebate samo ponijeti svoj instrument, uhvatiti se jednog od onih koji će biti na raspolaganju ili ga izmisliti na licu mjesta. Sudjelovanje u sessionu potvrdili su lokalni glazbenici/ce, među kojima su: Leo Beslać, Luka Čapeta, Tin Dožić, Franjo Glušac, Pavle Jovanović, Nenad Kovačić, Marija Lešaja, Mak Murtić, Branimir Norac, Tena Novak, Igor Pavlica, Damir Prica, Zoran Puljek, Maja Rivić i još pokoji nenadani gost...