Zaokružen line-up 40. Brucošijade FER-a!

Brucošijada FER-a će se održati u subotu, 12.11., a uz već objavljene izvođače, na hodnicima FER-a nastupat će i Bore Balboa, Subtilno, Šiza te Klayba. Za one koji bi radije plesali u zamračenom klubu bit će organiziran KSET Caffe gdje će se puštati nezaboravni strani i domaći hitovi.

Bore Balboa je reper iz Brodarice pored Šibenika koji je prve stihove javnosti predstavio prije desetak godina. S vremenom je postao jedno od najrespektabilnijih imena underground hip hop scene. U pandemijskoj 2020. objavio je drugi studijski album “Mercedes City” kojim je jasno iskristalizirao karakter svoje rap persone – inteligentan humor uz dozu ironije. Svojim zabavnim nastupima te kreativnim i jedinstvenim stihovima ističe se na glazbenoj sceni što potvrđuje krajem 2021. godine kada objavljuje svoj treći studijski album “IVAN” kojeg je publika zajedno s glazbenim kritičarima objeručke prihvatila.

Bore Balboa: YouTube

 

Subtilno je DJ kolektiv unutar kojeg djeluju Babilonska, Kornet, LucyLyu i AMM. Predstavljajući zvukove undergrounda, njihov klupski repertoar može se pohvaliti nizom žanrova koji dolaze s cijelog zvučnog spektra kao što su drum&bass, jungle, footwork, beatovi i općenito govoreći, svom naprednom elektroničkom glazbom. Dobar duboki bass koji trese i donje sfere podzemlja u kombinaciji s raznim zvukovima stvara jednu posebnu vrstu audio-vizualnog iskustva koju je ova četvorka u potpunosti savladala.

Subtilno: YouTube

 

Šiza je post punk rock bend kojeg čine Marko Kuhar i Bruno Antolić, dugogodišnji entuzijastični sudionici nabrijane nezavisne scene koji su konačno udružili snage kao drums&bass duo. Negdje na pragu između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka smjestio se njihov debi album 'Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem' izdan 2021. godine na kojem se ne da naslutiti minimalizam postave ovog benda.

Šiza: YouTube

 

Klayba je mladi zagrebački bend koji ide protiv uvriježene mudrosti da moderna "rock" glazba nije više "soundtrack to good times". Ovdje se radi o divljoj amalgamaciji hip hopa, punka, Rammstein riffova s dječjim klavijaturama pa i pokojeg sentiša. Jednostavna originalna glazba koja se ne spotiče na niskim strastima i prvoloptaškom humoru. Kao pobjednici ovogodišnje, sedme sezone programa Čuješ?! (natjecanja mladih i neafirmiranih izvođača) dobili su čast svojim nastupom otvoriti 40. Brucošijadu FER-a.

Za sve one koji radije biraju ples pod disco kuglom nego slušanje live nastupa izvođača tu je KSET Caffe! Jedinstven je to party posvećen svima željnima zabave i plesa na zamračenom podiju. Za nenadmašan ugođaj pobrinuti će se Disco sekcija KSET-a, čiji će glazbeni rollercoaster zadovoljiti svačiji ukus te izmamiti plesne pokrete iz najvećih partybreakera.

Regular karte za ovogodišnju Brucošijadu FER-a rasprodane su na svim prodajnim mjestima te ih neće više biti!

Brucoši FER-a još uvijek svoju ulaznicu mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna isključivo u KSET-u uz predočenje e-indeksa.