Poziv za izlaganje na 8. izložbi zvuka

Zavod za eksperimentalni zvuk i udruga KONTEJNER pozivaju domaće i regionalne zvučne umjetnike_ce da na osmo izdanje Izložbe zvuka prijave svoje performanse, zvučne instalacije, audio i A/V radove te druge medijske i eksperimentalne radove kojima je zvuk konstitutivni element ili osnovni medij.

Ovo izdanje provest će se u suradnji udruge KONTEJNER i ZEZ-a, odnosno KSET-a. Multimedijalna izložba održat će se od 9. do 16.11.2023. u Zagrebu.

Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici_ce i umjetnički kolektivi koji su aktivni na području Hrvatske i/ili zemalja bivše Jugoslavije. 

Prihvaćamo stare, nove, reciklirane radove, kao i radove u nastajanju umjetnika_ca koji dijele našu fascinaciju zvukom i svim njegovim aspektima.

Pozdravljamo multimedijalnost i interdisciplinarnost, iščekujemo inovativne i kreativne umjetničke instalacije, interaktivne radove te zvučne performanse bilo koje vrste, forme ili stila, a zanimaju nas i radovi u kojima je zvuk samo jedan od medija za umjetničko izražavanje.

Odabranim umjetnicima_cama nudimo priliku da realiziraju nove koncepte i ideje ili postojeće radove predstave široj publici uz financijsku, kustosku i logističku pomoć naših udruga. Bit će pružena i tehnička pomoć pri postavljanju samog rada ili izvedbe.

Natječaj je otvoren od 26. srpnja 2023. do ponedjeljka 18. rujna 2023. u 16 h. Prijave se šalju preko online prijavnog obrasca.

Prijava obavezno mora sadržavati:

- kontakt informacije (ime i prezime, e-mail adresa i broj mobitela)

- sažetu biografiju

- naziv projekta

- opis i koncept projekta (molimo navesti je li riječ o postojećem radu ili radu u nastajanju)

- tehnički rider uz navedene tehničke potrebe koje osigurava organizator i opremu koju može osigurati sam prijavitelj_ica (uz skicu tehničkog postava)

- u tehničkom rideru molimo navesti može li se projekt po potrebi reproducirati i preko slušalica iako je originalno zamišljen za razglas (i obrnuto)

- projekciju troškova projekta

- foto/audio/video dokumentaciju ili skicu projekta

Nepotpune prijave neće biti razmatrane pri odabiru radova, a odabrani umjetnici_ce bit će obaviješteni_e do kraja rujna 2023.