Poziv na radionicu: ZEZ x KKZ radionica snimanja zvuka

Posebna suradnja Kinokluba Zagreb sa ZEZ-om omogućila je da svijet osluhnemo drugačije kroz radionicu snimanja zvuka, u petak i subotu, 12. i 13. 4. na ZEZ Festivalu u KSET-u. Prijave traju do 5.4.

 
ZEZ x KKZ
Radionica snimanja zvuka
12. i 13. 4.
od 9 do 18 h
KSET
 

Osluškivanje okoline koristeći mikrofon nesvakidašnje je iskustvo. Čini nam se kao da svijet slušamo novim ušima, onima koje na prvu čuju dalje, bolje, ponekad tiše, nekad ječnije, često u detalje, a nekad i šire no što to mogu naše uši.

U petak i subotu, 12. i 13.4. , od 9 do 18h polaznici će imati priliku naučiti osnove tehnika snimanja zvuka i potrebne opreme, isprobati novostečene vještine na terenskom (lokacijskom) snimanju, te uz analizu i odabir snimljenog materijala montirati vlastiti rad. Niz situacijskih tema koristit će se kao ‘poligon’ za rješavanje problema snimanja zvuka na lokacijama (problemi okolne buke, jeke, odnos prirodnog i umjetnog zvuka…).

Cilj ove dvodnevne radionice je upoznati zainteresirane polaznike/ce s tehnikama snimanja zvukova oko nas, dok je rezultat dramaturško oblikovanje snimki u kratki zvučni rad. Radit će se u grupama po dvoje ljudi, a i samu radionicu vodi duet: Tihomir Vrbanec i Višeslav Laboš.

 

Prijaviti se možete na zez@kset.org do petka, 5.4.