POSLJEDNJI POZDRAV - DARKO VARGA

S tugom u srcu prenosimo saznanje da je preminuo naš prijatelj, KSET-ovac, Darko Varga. Kao član KSET-a tijekom svog studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva zadužio nas je za brojne slušaonice i koncerte kao član Disko sekcije KSET-a, ali i kao autor za brojne priloge u studentskom glasilu “Naš List”.

Svojim izuzetnim volonterskim angažmanom ostavio je značajan trag i van našeg Kluba, pretežito u općini Baranje gdje je veći dio života posvetio promociji vrijednostima Podunavlja - humanitarnim radom za vrijeme Domovinskog rata, radom na povratku, obnovi i razvoju Baranje nakon Rata, pokretanjem ekoloških družbi i turističkih zajednica, organizacijom brojnih događanja u Baranji poput dječjih festivala, snimanjem dokumentarnih filmova, organizacijom i postavljanjem izložbi, pokretanjem lokalnog glasila ‘Tekavac’, edukacija namijenjenih očuvanju baranjskog veza i folklora, poticao je prekograničnu suradnju sa zajednicama u Mađarskoj, surađivao s UNESCO-m na očuvanju močvarnog područja Kopačkog rita, zalagao se za očuvanje i razvoj jedinstvenog ekološkog područja Baranje i Podunavlja, a zaslužan je i za brojne druge, nagrađene i priznate, doprinose razvoju lokalne zajednice i zaštiti okoliša.

U ovom tužnom trenutku naša srca i misli su s Darkovom obitelji. Zauvijek ćemo ga pamtiti kao volontera koji nam može svima biti uzor svojom predanošću i požrtvovnošću.