Objavljeni su prvi izvođači 40. Brucošijade FER-a!

Brucošijada FER-a tradicionalno se vraća u studenom i slavi svoj 40. rođendan! Ovaj događaj, koji organiziraju studenti za studente odavno je prerastao okvire obične brucošijade, a 12.11. nas očekuje novo izdanje ovog pravog mini festivala.

Prvi objavljeni izvođači koji će bučiti hodnicima FER-a ove godine su z++, Mašinko, Prazna Lepinja, KOIKOI, Fire in Cairo i Skotni Vrag.

z++ jedno je od najperspektivnijih imena hrvatske glazbene scene, a otkako se pojavio, niže redom samo hitove. Već prvim albumom "18++" iz 2019. godine bilo je jasno da je pokrenuo novi val glazbene scene, podignuo je ljestvicu što se tiče produkcije, a upravo on sam producira sve svoje pjesme. Drugi album "zauvijek" z++ je objavio krajem 2020. godine, a naišao je na pozitivne recenzije publike, ali i struke.

z++: YouTube

Zagrebački Mašinko već više od 10 godina jača domaću punk scenu, a u kratkom roku stekao je status jednog od najvoljenijih punk bendova nove generacije. Ovaj šesteročlani bend iza sebe ima već tri albuma, jedno split izdanje, jednu društvenu igru i jedan Božićni singl te veliki broj koncerata po Hrvatskoj i šire. Svojim veselim i pametnim punk rock himnama Mašinko garantira odličnu zabavu, a iako na prvi pogled nude bezbroj oda piću, Mašinko je bend koji nudi puno više.

Mašinko: YouTube

Prazna Lepinja bend je koji na zagrebačku scenu stupa davne 2008. godine. Nakon prvotnog probijanja kroz scenu, pa onda i rada kroz JeboTon kolektiv, izdaju za sada jedini studijski album "DANASUTRA". Ovu alternativnu atrakciju predvodi već etablirani i šarmantni glazbenik Hiljson Mandela kojem osim vokala, nikad ne nedostaje karizme kojom zaokuplja pažnju publike. Premda ih na sceni nije bilo godinama, u prosincu 2021. godine se vraćaju i tri dana zaredom rasprodaju KSET.

Prazna Lepinja: YouTube

KOIKOI je svježe ime na šarolikoj i razigranoj beogradskoj glazbenoj sceni, a publici se prvi put predstavljaju 2019. godine na kompilaciji “Hali Gali”. Članovi su: Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih smjerova lokalne scene s jasnim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa. Odlučno popunjavaju prazninu među raskošjem mainstreama i intimom undergrounda koja predugo postoji na čitavoj balkanskoj glazbenoj sceni.

KOIKOI: YouTube

Fire in Cairo alternativni je rock bend iz Zagreba dobro poznat svima koji prate glazbenu scenu. Svojim nastupima povodom objave njihovog prvog albuma “Fire in Cairo” osvojili su srca obožatelja u cijeloj regiji još 2019. godine. Izdali su svoj drugi album “High Degrees” u ožujku ove godine na kojem se nalazi sedam pjesama, uključujući i singl “Running Over Me”.

Fire in Cairo: YouTube

Skotni Vrag dolazi iz Virovitice i donosi pogane kitice, a šarolika prezentacija glazbe zadovoljit će svekolike ukuse. Sastav benda čine Nikola Milosavljević / Papa Š. na vokalu, gitari i klavijaturama, Jakov Koščak / Kardinal Broz na vokalu, gitari i rhodesu, Josip Šustić / Pater Rodrigo na bas gitari te Mario Petrinjak / Monsinjor Luigi na bubnjevima. Ovaj četveročlani psihodelični rock bend najavljuje svoje prisustvo na našoj glazbenoj sceni prvi singlom “Budimpešta”, koji je uvertira u njihov debi album „Skotni Vrag”, objavljen u kolovozu ove godine.

Skotni Vrag: YouTube 

Early bird karte po cijeni od 60 kuna moguće je kupiti od 12. rujna putem sustava Entrio te od 14. rujna svakim radnim danom u KSET-u i Dirty Old Shopu.

Brucoši FER-a svoju ulaznicu mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna isključivo u KSET-u uz predočenje e-indeksa od 30. rujna.