Objavljeni su prvi izvođači 39. Brucošijade FER-a!

Brucošijada FER-a najveći je studentski događaj koji je već odavno prerastao okvire obične brucošijade, a 13. 11. nas očekuje novo izdanje ovog pravog mini festivala.

Prvi objavljeni izvođači koje ćemo ove godine imati priliku slušati na hodnicima FER-a su Pocket Palma, Repetitor, JeboTon Ansambl, Grše, Ružno Pače i ELEVEN.

 

Repetitor je garažni rock/post punk trio iz Beograda koji već više od 15 godina osvaja srca ljubitelja glazbe diljem regije, a i šire. Njihov najnoviji album pod imenom “Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji” osvojio je nagradu RUNDA za album godine početkom 2021. godine. Poznati su po izvrsnim live nastupima kojima su polako, ali sigurno postali jedan od bendova s najvjernijom publikom na našim prostorima.

Pocket Palma, već poznati široj zagrebačkoj publici, mladi su synthwave duo koji čine Anja Papa i Luka Vidović. Kroz njihov debitantski album provlače se lajtmotivi prošlosti i reflektiraju se na djetinjstvo i odrastanje. Iako nisu dugo na sceni, glazbeni kritičari ih često uspoređuju s Denis & Denis.

Grše jedan je od najuspješnijih Hrvatskih repera koji je svojim prepoznatljivim zvukom i imidžom ostavio velik trag u zadnjih par godina na našoj glazbenoj sceni. Dobre i loše strane svoje scene jednako uspješno zna predstaviti i na ozbiljan i na humorističan način. Mnogi njegov stil opisuju kao tvrdi gangsta rep što dolazi do izražaja u njegovim old-school spotovima te repovima socijalne tematike.

JeboTon Ansambl je svima poznat ulični ansambl zagrebačkih glazbenika i bendova koji je aktivan od 2011. godine. Prepoznatljivi su po svojim spontanim i energičnim nastupima te čistoj dobroj energiji koju šire. Nakon što su godinama svirali obrade pjesama bendova iz kolektiva Jeboton, 2017. objavili su album “Širi ljubav ili šuti” koji svakoga može natjerati na ples. Osim što često nastupaju po zagrebačkim ulicama, svake se godine trude napraviti turneju po Jadranskoj obali, čime i opravdavaju titulu najboljeg domaćeg busking banda.

Ružno Pače je mladi glazbenik iz Slovenije za kojeg se često govori da ruši granice. Svoju inspiraciju ne dobiva isključivo iz jednog žanra, upravo suprotno-spaja elemente punka, rocka, elektronike, hypepopa s trep beatovima. Projekt je pokrenut 2019. godine sa singlom "Volim Tebe Mrzim Sebe", koji se 2020 pojavljuje u samoizdanom debitantskom albumu "Hentai, Spid & Emo Pank!".

Samostalni live act Ivana Levačevića pod nazivom ELEVEN karakterizira zvuk electronike, IDM-a, electra i drugih žanrova. Glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Dobitnik je nagrade Ambasadora za najperspektivniji autorski projekt elektroničke glazbe.

Early bird karte po cijeni od 50 kuna moguće je kupiti od ponedjeljka, 20. rujna u KSET-u, glazbenoj knjižari Rockmark te Dirty Old Shopu. Karte po pretprodajnoj cijeni moguće je kupiti do 9. listopada ili do isteka zaliha. Brucoši FER-a (prošlogodišnji i ovogodišnji) svoju ulaznicu mogu nabaviti po cijeni od 40 kuna isključivo u KSET-u od 1. listopada uz predočenje e-indeksa.