Objavljena su prva imena koja ćemo slušati na 37. Brucošijadi FER-a

Prvi objavljeni izvođači koje ćemo 10. studenog imati priliku slušati na hodnicima FER-a su Krešo Bengalka, Six Pack, Šajeta, NLV, Phillipe i Sloanwall!

 

Krešo Bengalka je rap glazbenik iz Splita, kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom. Debitirao je 2012. na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom 'Konan'. U veljači 2018. izbacio je svoj drugi samostalni album pod nazivom "Split Zoo" koji je naišao na mnogobrojne pohvale glazbenih kritičara.

Krešo Bengalka feat. Stipe Srdela - Nokturno

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina poznata je ličnost na hrvatskoj glazbenoj sceni, a malo tko od nas ne zapjevuši kada čuje hitove "Party za ekipu" ili "Leteća Barbara".

Šajeta - Party za ekipu

Six Pack postoji od 1994. godine kada se okupio ovaj bend koji je po mišljenju većine kritičara, kolega i publike jedan od najutjecajnijih punk rock bendova na Balkanu. Prepoznatljivi su po energičnom predstavljanju inteligentnih tekstova, a ujedno su jedan od prvih underground bendova koji su probili granici Srbije i ostvarili regionalni uspjeh.

Six Pack - Nekako me najviše boliš ti

NLV je bend koji dolazi iz Pule, a originalnu postavu čine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. S vremenom trojka prerasta u petorku, budući da su im se pridružili Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. U posljednjih nekoliko mjeseci svoju su glazbu predstavili na čitavom nizu regionalnih festivalskih pozornica, što je uključivalo nastupe na SuperUhu u Primoštenu, Hoomstocku u Humu na Sutli te Velvest festivalu na Krku.

NLV - Look Around You

phillipe je organizator Illectricity festivala, festivala audio-vizualnih umjetnosti i R/verse Festivala na Mrežnici, suorganizator FRüHSTüCK kolektiva i phillitchevanje klupskih večeri. Po glazbenom zadatku gostovao je u mnogim klubovima od Istanbula, Sofije pa sve do Budimpešte, Beča, Berlina i daleke Poljske. Česti je gost i najvećih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe kao što su Love International, Dimensions i Outlook.

Sloanwall je peteročlani groove rock bend iz Zagreba koji postoji od 2014. godine te je do sada izdao dva EP izdanja pod naslovima "Dawn of light" i "vol. II". Sloanwallova najveća kvaliteta definitivno su njihove live izvedbe, što je potvrđeno mnogobrojnim koncertima u regiji.

Sloanwall - Boogie Monster

Early bird karte po cijeni od 50 kn su u prodaji od utorka, 18. 9., a moći se kupiti u KSET-u, Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Karte je po pretprodajnoj cijeni moguće kupiti do 6. 10. ili do isteka zaliha. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od 28. 9. uz predočenje e-indexa.