Lineup ovogodišnjeg ZEZ Festivala dobiva pojačanje

Najavljen je drugi izvođač kojeg ćemo imati priliku slušati na drugom izdanju ZEZ Festivala koji će se održati od 15. do 19. travnja u KSET-uNAKED su londonsko-berlinski duo čija je glazba mračna eksplozija elektroničke buke, tvrdih industrijskih beatova, vrištećih vokala i nasilnog performansa. Agnes Gryczkowska i Alex Johnston u svoje fetišističke klupske nastupe donose sirovu energiju hardcorea, metala i noisea. Na ZEZ-u će ovog travnja utjeloviti surovi EP ‘Killed by Roses’, svježe izdan za Rabitov label Halcyon Veil.

‘Killed by Roses’ je drugi čin trilogije s Halcyon Veila, koji se nastavlja na EP iz 2017. ‘Total Power Exchange’. Prvo izdanje brzo je zadobilo pažnju scene i publike, a trake s tog EP-a u setovima su puštali Cosey Fanni Tutti i Aphex Twin. Nakon toga ugostili su ih brojni utjecajni klubovi, festivali i galerije diljem Europe i Azije, uključujući Unsound, CTM Festival, Serpentine Galleries, Cafe OTO, SXSW, RBMA… Među ostalim su se našli i na DAZED 100 te kreirali soundtrack za DAZED filmove, a surađivali su i s Mykki Blancom. Na trećem dijelu trilogije rade s London Contemporary Orchestra, razvijajući svoj raniji performans ‘The Cage’ (Kavez) u sklopu kojeg se publika doslovno nalazi u velikom, industrijskom kavezu.

Za ‘Killed by Roses’, NAKED su u produkciji koristili zvukove seksa, povraćanja i “unakaženih” vokala koji tvore distorziranu i nasilnu noise transgresiju, ukorijenjenu u socio-političkom sukobu. Killed by Roses je narativ psihološkog horora, EP istražuje psihu protagonista koji pada sve dublje i dublje u vlastito ludilo, iz nevjere u mržnju, histeriju i autodestrukciju. Produkcija je sonički “uništena” i dovedena do ekstrema, a sirovi beatovi nemilosrdno se nadopunjavaju s urlicima, demonskim vokalima i stihovima.

“It records the multiple failed attempts to regain control over one’s life by breaking one’s personal shackles. It shows an existence where meaning is lost to absolute degradation and a rejection of moral limits.”

Web / Facebook / Soundcloud 

NAKED - BITE (Official Video)

ZEZ Festival zamišljen je kao mutacija koncertnog ciklusa eksperimentalne glazbe koji se pod tim imenom održava u KSET-u od 2013. godine i iza sebe broji preko 50 koncerata. Zavod za eksperimentalni zvuk je proteklih šest godina nastojao biti utočište za drugačiju glazbu i njezine ljubitelje. "Slušaj drugačije" je ideja vodilja u organizaciji koncerata koji iskaču iz uobičajenog formata jazza, punka, popa, metala ili elektronike, ali ipak predstavljaju sve to. Eksperiment i improvizacija uporno se bore protiv dosade. Improvizacija je igra u kojoj nikad ne znaš što ćeš dobiti, zbog čega je ZEZ - iskustvo.

Ovog proljeća slušamo, gledamo i stvaramo drugačije.

Festivalske ulaznice su u prodaji po cijeni od 140 kn do 16. 3., nakon čega se cijena penje na 180 kn. Ulaznice potraži u KSET-u i Dirty Old Shopu.

Više informacija o dnevnim ulaznicama uskoro!