KSET Sunday Session // Klinika Denisa Kataneca

Video i Glazbena sekcija KSET-a donose prvu u nizu izvedbi Klinike Denisa Kataneca u okviru KSET Sunday Sessiona 7. studenog - ‘U snijegu’!

KSET Sunday Session projekt je članova Kluba studenata elektrotehnike u kojem se nastoji okupiti trenutno aktualne i afirmirane izvođače domaće alternativne scene, kako bi se ovjekovječio njihov rad snimajući izvedbe njihovih kompozicija uživo u Klubu u kojem su mnogi od njih započeli svoje prve korake na glazbenoj sceni.

U ovome izdanju Sessiona gostovala je Klinika Denisa Kataneca, zagrebački sastav predvođen poznatim istoimenim kantautorom Denisom Katanecom. Svaka od tri kompozicije u ovome izdanju predstavlja jedno studijsko izdanje i razdoblje stvaralaštva sastava.

Nakon prvog izdanja Klinike pod imenom “Niktja Zora” u obliku EP-a, još jednog EP-a pod imenom “Rode” (na kojem je uvedena nova i trenutačna postava članova) sastav je u svibnju 2020. izdao svoj prvi LP naslova “Jada Jada”, koji je od strane kritičara i publike ovih prostora u ovoj teškoj godini bio spominjan kao jedan od najboljih albuma godine. Sastav je također uspio izvesti nove kompozicije uživo na koncertima u dvorištu zagrebačke Medike i na terasi kluba Masters.

Glazba Klinike mješavina je folka, popa, shoegazea i psihodeličnog folka. Kao najrecentniji projekt Denisa Kataneca, koji je prisutan na sceni dugi niz godina uz sastav FELON i izvrstan samostalan rad, Klinika je projekt koji pored vrhunskih tekstova i aranžmana po kojima je Denis oduvijek poznat, pruža publici podjednako energične, osjećajne i iskrene live nastupe odsvirane nevjerojatnom točnošću u svojoj jedinstvenoj atmosferi.

Projekt ostvaruju članovi Video i Glazbene sekcije KSET-a.