Humanitarna akcija za pomoć nastradalima u poplavama

U suradnji sa i po uzoru na kolege iz Kluba studenata FPZ-a, u KSET-u pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć nastradalima u poplavama u Slavoniji.

S obzirom na veliki odjek u javnosti većina vas je vjerojatno već upućena u potrebe ljudi u ugroženim područjima no, nebud'ljen, ponovit ćemo dolje niže. Naravno, uvijek je najzgodnije donirati novac, koliki god taj iznos bio, jer je uvijek bolje dat to ljudima na licu mjesta koji su bolje upućeni što im točno treba. No, i donacije u obliku odjeće i hrane su i više nego dobrodošle.

Od ponedjeljka popodne, na šanku stoji kutija/kasica u koju možete ubaciti svoje priloge pa ćemo kad se sve skupi, na kraju tjedna, uplatiti na račun za donacije. Isto tako, postavljene su i kutije za donacije u obliku hrane i odjeće.

Upućeni najviše apeliraju na:


-Kašice za bebe, mlijeko za dohranu, pelene, vlažne maramice i baby kozmetika
-Hrana: sve što može dugo stajati! Dakle konzerve i hrana koja se može odmah konzumirati bez termičke obrade. Također, sve u bocama, tetrapaku, kao i suhomesnati proizvodi s duljim rokom trajanja.
-Poseban apel: hrana za šećerne bolesnike!
-Higijena: gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova..
-Odjeća: tople jakne, posebno dječje, čizme i cipele

Također, ako ste u mogućnosti, donirajte i bilo što drugo što nije na popisu a mislite da bi moglo pomoći. Kutija će stajati u Klubu do petka kada ćemo ju odvesti u Ministarstvo na daljnje slanje. Ako bude potrebe nosit ćemo i ranije u više navrata.

Akciji se pridružio i BIUS pa ako je nekom zgodnije može sve ostaviti i kod njih ili na politologiji. Najviše molim sve vas da podijelite ovu obavijest na svim društvenim mrežama, mailing listama, na kavama, faksevima i gdje god možete.

Šank radi od 9 do 16 h, a BIUS od 10 do 18 h.