Globalno zagrijavanje na Brucošijadi FER-a!

Ovogodišnja Brucošijada FER-a obiluje iznenađenjima. Tako vam po prvi puta u povijesti Brucošijade donosimo pravu glazbenu poslasticu i dodajemo još jednu pozornicu - etno stage! Na njemu će vas cijelu večer zabavljati Kom3dija, Naš mali Afro Bend, Kries te Jessica Lurie i Cinkuši.

Kom3dija je riječ koja opisuje što se dogodi kad Međimurci sviraju swing. Kombinacija je to etna, bluesa, brzih ska i swing ritmova s jazz dionicama koja vam neće tako lako izaći iz glave.

Naš mali Afro Bend rasplesat će i najzahtjevnijeg slušatelja energičnim zapadnoafričkim ritmovima na djembeima i odvesti vas na obale Gvineje čarobnim zvukom balafona.

Kries vas svojom glazbom vodi kroz hrvatsku narodnu ostavštinu. Uz gitaru, bas, bubanj te vokal, njihov svojstven zvuk obogaćuju diple, lijerica i tapan, a sviraju ih ljudi najrazličitijih glazbenih pozadina.

Jessica Lurie i Cinkuši su jedinstven clash kajkavskih etno punkera, poznatih po stvaranju ludnice u dvorani u kojoj sviraju sa svestranom glazbenicom, predstavnicom njujorške eksperimentalne jazz scene, koja među ostalim svira saksofon, klarinet, harmoniku i flautu.


Bilo da je u pitanju vrući ritam, Afrika, krijes ili punk , jedno je sigurno - čeka nas globalno zagrijavanje uz ove vrsne etno i world music izvođače!