Animafest Pro

RADIONICA VIDEOIGARA

Datum: 4. - 7. lipnja 2014. (9:00h-17:00h)
Mjesto: Fakultet elektrotehnike i računarstva

Nastavljajući afirmaciju videoigara kao ravnopravnog medija estetskog stvaralaštva i presjecišta animacijske umjetnosti i digitalne tehnologije, započetu tijekom prošlog izdanja, Animafest 2014. u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva te Akademijom likovnih umjetnosti ponovno organizira Radionicu izrade računalnih videoigara. Spajanjem zajednica programera, animatora i ilustratora u ovom dijelu programa Animafest Pro potiče se kreativnost i konkurentnost mladih umjetnika i informatičkih stručnjaka te im se nudi upoznavanje s transmedijskom vezom animacije i računarstva.

Voditelji radionice su znanstvena novakinja Aleksandra Čereković (FER) te umjetnički novak Darko Masnec (ALU). Ove godine, voditeljima radionice, pridružiti će se i Lovro Nola iz game dizajn centra Machina i održati uvodno predavanje. 

Radionica će se održati na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu od 4. do 7. lipnja 2014. godine. Planirano vrijeme trajanja radionice je 8 sati dnevno, no studentima će osigurani prostor biti na raspolaganju od 9 do 21 sat. Studentima će na raspolaganju biti računalna oprema, ali svaki student može po želji donijeti i vlastiti laptop.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Prijaviti se mogu studenti s iskustvom u programiranju u nekom od sljedećih jezika: C++, C#, Javascript, Java, i/ili radu u Unity 3D alatu i/ili dizajnu i animaciji (Maya, GIMP, Blender, 3D Studio Max, Photoshop, Illustrator, Inkspace…). Prednost kod odabira imat će studenti viših godina FER-a te Odsjeka animacije i novih medija na ALU. 

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti ispunjavanjem ONLINE PRIJAVNICE. Pitanja vezana uz radionicu možete uputiti na sljedeću mail adresu: animafestpro@animafest.hr

PRIJAVE TRAJU DO 18.05.2014. 
Rezultati će biti objavljeni na Animafestovim službenim stranicama do 24. svibnja 2014. 

Pogledajte rezultate prošlogodišnje radionice na našem YouTube kanalu!