Nanbudo: Promocija filma + slušaonica japanske glazbe

NANBUDO – ŽIVOTNA FILOZOFIJA, FILOZOFIJA ŽIVOTA

Dokumentarni film o nanbudou snimljen je kao dio međunarodnog projekta promocije nanbudo vještine i nanbudo stila života, koji provode Svjetska nanbudo federacija (WNF), Međunarodno nanbudo sveučilište (INBU), na čelu s tehničkim direktorom i osnivačem nanbudoa (DOSHU SOKE) Yoshinaom Nanbuom. Film je snimljen za vrijeme inauguracijskog seminara Međunarodnog nanbudo sveučilišta, koji je održan u prosincu 2010. na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Međutim, aktivnosti vezane uz seminar predstavljaju samo djelić dokumentarnog filma o nanbudo vještini. Sastavni su njegovi dijelovi sljedeći: (1) niz kraćih intervjua s osnivačem vještine, (2) eksplikacija i interpretacija osnovnih segmenata nanbudo vještine (KIDOHO-BUDOHO-NORYOKUKAIHATSUHO), odnosno njezinih principa, bilo kao životne filozofije ili zdravog načina življenja, (3) prikaz borilačkih i terapeutskih tehnika vještine, u izvođenju svih generacija i stupnjeva vježbača, (4) povijest nastanka nanbudoa i, neminovno, povijesni prikaz života njegova osnivača.

Film su u cijelosti producirali Svjetska nanbudo federacija i Međunarodno nanbudo sveučilište, a režirao ga je Zoran Ratković.

A za potpuni doživljaj filma i japanske kulture se brine disco sekcija sa svojom glazbenom selekcijom. Tema slušaonice je japanska glazba i to pretežito njen rokerski dio. Bendovi poput: Asian Kungfu Generation. The Blue Hearts, Boom, Boredoms, Branhman, The Yellow Monkey, Glay, The Brilliant Green, The Pillowssu možda večini strani i nepoznati bendovi. Stoga vam ne preostaje ništa drugo nego doći, pogledati filmsku projekciju  i poslušati nešto novo, nešto drukčije. Dođite i postignite nirvanu.

Ulaz se otvara u 20:00 sati. Cijena karte je 5 kn s x-icom, te 10 kn bez. Karte možete kupiti na blagajni KSET-a.

/* */ // ]]>
slušaonica, film