Free Moral Agents + Subtitle

FREE MORAL AGENTS (SAD)
SUBTITLE
(SAD)

Dugih, predugih sedam godina trebalo je čekati na ponovni susret s velikim klavijaturistom Ikeyem Owensom, jer nakon što je s DeFacto i The Mars Volta (zapravo po članstvu su to bili potpuno isti bendovi koji su stvarali različitu glazbu) godinu za godinom dolazio u KSET, planetarna popularnost potonjih udaljila ga je od naših krajeva. No budući su se članovi The Mars Volta prošle i ove godine očito odlučili više posvetiti vlastitim projektima tako je i Ikey dobio više vremena za svoje Free Moral Agents.

Rezultiralo je to drugim albumom grupe koja je zapravo započela kao Ikeyev solo projekt da bi na kraju završila kao sjajan peteročlani kolektiv koji glazbenu inspiraciju crpi u crnoj americi sedamdesetih te je efektno ubacuje u suvremeni kontekst. Ima tu, dakle, i funka i duba i soula i rocka i psihodelije, što u kombinaciji sa zavidnim sviračkim umijećem svakog od članova, te prekrasnim vokalom Mendee Ichikawa koji će vas na trenutak asocirati na neku od poznatih trip hop pjevačica, a već u idućem na svemoćnu Kim Gordon, čini izuzetno moćnu kombinaciju koja do punog izražaja dolazi prije svega na razarajućim živim nastupima kakvi su uostalom i oni Ikeyevog matičnog benda.

A posebno nam je zadovoljstvo što ćemo zajedno s njima imati priliku vidjeti i sjajnog repera koji nastupa pod imenom Subtitle, a koji je svojevremeno odradio uvod u posljednji zagrebački nastup The Mars Volta.

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Na ulazu će koštati 60 kn.

Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert