Artcoustic ~ Metak za zlikovca (BG) + DrBonito (ZG)

Ostajemo još malo pod utjecajem jazza. Dovodimo vam Metak za zlikovca iz Beograda koji se prvi put pojavio u Zagrebu prije 5 godina. Tada su u Spunku nastupali na promociji albuma domaćeg sastava Radost!. Skoro nitko nije znao za njih, a oni su im priredili pravi spektakl i sve su ostavili bez daha. Dva puta su se vraćali na bis, njihovi isključivo instrumentalni aranžmani oduševili su sve prisutne, pa tako i novinara terapija.net koji ih je nagradio hrpom epiteta u izvještaju. Od tada im se u Zagrebu gubi svaki trag. U međuvremenu je došlo do manjih promjena u sastavu te bubnjarku Jovanu Petrović mijenja Aleksandar Dimitrijević. Snimili su i još jedan album pod nazivom „Lagos Express“, kojeg su objavili još 2013. godine. Nažalost nisu doprli do hrvatskih medija, te je dio hrvatskih ljubitelja transžanrovske glazbe ostao zakinut za još jedan odličan regionalni sastav. Kvartet u kojem ulogu vokala preuzima truba ili saksofon jednostavno vas tjera da zastanete i tad je već kasno, već u sljedećem trenutku prepušteni ste na milost ili nemilost njihovih funky-jazz-rock dionica išaranih improvizacijama, koje vas odvode na maštovit put u nepoznato.

 

 

Nikad dovoljno iznenađenja, pa smo odlučili ovom prilikom premijerno predstaviti i jedan domaći trio. DrBonito je priča o troje prijatelja, istinskih zaljubljenika u glazbu koji svoje skladbe često nazivaju samo nusproduktom njihovog druženja. Već se duži niz godina aktivno bave glazbom, a spletom okolnosti je upravo sada pravo vrijeme da nam se predstave upravo u ovoj kombinaciji. Gitara, bas i bubanj - miminalizam iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju. Teško ćemo ovu glazbu svrstati u bilo koji žanrovski koš. Usudili bi se reći kako je žanr upravo ono što ovi momci žele nadići, da im je krajnji cilj predstaviti svoju glazbu kao jedinstvenu, neispričanu priču pretočenu u svojevrsnu glazbenu kreaciju.

DrBonito će nam za ovu priliku objaviti i svoj prvi EP pod nazivom „Recording Session“. Četiri pjesme koje se na njemu nalaze idealan su uvod za još energičniju live izvedbu uz predstavljanje i ostatka materijala čije objavljivanje tek očekujemo. Cijelu priču odlično su zaokružile mlade umjetnice Agata i Apolonija Lučić, koje su ovjekovječile njihov prvi EP svojim jedinstvenim vizualima i to za svaku pjesmu zasebno. Cijeli projekt je DIY, što dodatno naglašava ljubav prema glazbi i kreativnosti općenito jer sama kvaliteta time nije umanjena.

 

U galeriji će nam se još jednom sa novim radovima predstaviti Agata i Apolonija Lučić, studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

 

Karte možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) od 11.5. po cijeni od 25 kn. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosi 35kn. Studenti uz predočenje X-ice mogu kupiti kartu na ulazu po cijeni od 20kn.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

artcoustic, koncert, metak za zlikovca, drbonito