Mjesec Fotosekcije: Radionica analogne fotografije

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Mjeseca Fotosekcije, organiziramo eksperimentalne radionice digitalne i analogne fotografije. Druga od njih, nakon radionice camere obscure, je radionica eksperimentalne analogne fotografije!

U okviru radionice eksperimentalne analogne fotografije izrađivat ćemo lumen printove i fotograme, a pozabavit ćemo se i metodama retuširanja pozitiva.

Radionica je namijenjena svim ljubiteljima analogne fotografije, neovisno o iskustvu, stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na navedenoj radionici koja će se održati 15. 6. na FER-u.

Radionica se sastoji od kombinacije teorije i prakse. U uvodnom, teorijskom dijelu prolazimo kroz osnove analogne fotografije te ćemo se pozabaviti tehnikama razvijanja fotografija nužnima za nastanak lumen printova i fotograma. Nakon toga slijedi praktični dio radionice u sklopu kojeg ćemo, u tamnoj komori, demonstrirati naučeno.

Nakon teorijske pozadine i praktičnog dijela, polaznici će i sami imati priliku, uz članove Fotosekcije, okušati se u razvijanju u tamnoj komori kako bi, u praksi, isprobali naučeno na radionici.

Broj sudionika je ograničen na 10, stoga se brzo prijavi putem linka

Sudjelovanje je besplatno a potvrda o tvojoj prijavi stići će ti na mail!

Veselimo se tvom dolasku!

Dizajn: Ana Marija Devčić i Katarina Pešić

radionica, fotografija