KSET Open Air

Proljeće zatvaramo multižanrovskim mini festivalom! U subotu, 8. lipnja odmaramo se i uživamo na travnjaku kod Lisinskog na KSET Open Air-u! Tom prilikom zasvirat će nam TereT, LHD, Home Conflict, Fani Solomun, Turbo Trans Turisti i Revirgin.

TereT je mlada zagrebačka petorka koja energično spaja hard rock, indie, funk i psihodeličnu glazbu. Ova grupa, omiljena među zagrebačkom mladeži, izbacila je svoj prvi album "Ulice" početkom 2024. za JeboTon label. Album je prepun tekstova koji se tjednima ne može izbiti iz glave, a u igri i eksperimentiranju glasovima i instrumentima su nenadmašivi.

LHD možda izgleda kao novi bend, ali ga čine Lada, Hrvoje i Dinko – nekadašnji članovi The Bambi Molesters. Tri četvrtine bivšeg benda nastavilo je pod novim imenom, vraćajući se osnovama rock 'n' rolla. Njihovo ponovno rođenje kulminiralo je albumom "Off the Grid" iz 2022. godine.

Zagrebački Home Conflict zatrest će pozornicu KSET Open Aira svojim zvukom izgrađenim na temeljima melodičnog punk-rocka 90-ih te vokalnim harmonijama. Miljenici zagrebačke klupske scene za sad su izdali tri albuma vješto plivajući kroz vode engleskog, ali i hrvatskoga jezika.

Varaždinska alternativna pop kantautorica Fani Solomun će održati premijerni zagrebački nastup na ovogodišnjem KSET Open Airu. Svoj talent je pokazala debitantskim bossa-nova singlom “Svaki kut”, a kasnije iznenađuje publiku pjesmama koje obuhvaćaju žanrove od elektronske balade poput 'Sama' do synth-pop slatkiša za uši poput 'Dalija (Big Sky)'.

Beogradska braća, Turbo Trans Turisti, 8.6. premijerno će zagrebačkoj publici predstaviti svoju sirovu energiju, elektronski zvuk te vrišteće i zborsko pjevanje. Iza sebe imaju dva albuma, a “Ništa Nije Strašno” donio je sa sobom radikalniji zvuk u odnosu na prvijenac “Levo ili Desno”.

Čakovečki glazbeni dvojac Revirgin nastupio je na brojnim festivalima i kubovima u Hrvatskoj i regiji te tako stekao određeno sljedbeništvo. Na svoja dosad izdana dva albuma predstavili su orginalan zvuk krećući se od New wavea, preko gothic rocka sve do progresivnijih melodija, uvlačeći techno i dub zvukove u svoje kompozicije.

Ulaz je besplatan!

Organizatori KSET Open Aira su KSET i SS FER.

Projekt su podržali: ElektroStudent, FER, Digital Reality (Interxion), Infoart, dSPACE, 2e Systems, Podravka, Axe, Rexona, Medvedgrad, Redbull i Elecom.

Medijski pokrovitelji: glazba.hr, Music Box, SoundGuardian, terapija.net

Dizajn: Maja Ivošević

open air festival