Fototečaj – uvodno predavanje

Želiš se baviti fotografijom, ali ne znaš od kud krenuti? Dugo se premišljaš o nabavi novog fotića, ali znaš da to podrazumijeva borbu sa svim silnim specifikacijama koje uz to dolaze? Kul ti izgledaju digitalne fotke ili ti neki stari analogni fotoaparat skuplja prašinu na polici? Rješenja za ove i slične probleme možeš pronaći na Fototečaju!

Kao polaznik tečaja ne moraš imati nikakvo prethodno iskustvo u fotografiji. Za vrijeme tečaja opremit ćemo te svim teorijskim i praktičnim znanjem koje ti je potrebno vezanim za osnove fotografiranja u analognom i digitalnom obliku. Također, ne trebaš imati svoju opremu, već ćeš moći učiti na našoj.

Na osnovnom dijelu tečaja saznat ćeš sve o osnovama rada fotoaparata, boji, svjetlu, dodatnoj opremi, kontroli postavki i kompoziciji, a sve teorijsko znanje moći ćeš testirati na radionicama. Nakon odslušanog osnovnog dijela biraš između digitalnog i analognog modula (ili izabereš oba!).

Tijekom analognog modula učit ćeš o sustavu zona, razvijačima, filmovima, procesima razvijanja negativa i pozitiva, a dobit ćeš i priliku iskusiti čari tamne komore. Na digitalnom modulu učit ćeš kako obraditi fotke u raznim programima, kako funkcionira senzor fotoaparata, razliku između raznih vrsta digitalnih fotića te možeš zatražiti savjet za kupnju opreme.

Na kraju tečaja organizirat ćemo zajedničku izložbu polaznika, na koju su pozvani svi vaši najmiliji.

Prije početka tečaja održat će se uvodno predavanje gdje ćeš dobiti sve informacije o sadržaju, rasporedu i plaćanju tečaja.

Na uvodno predavanje su dobrodošli svi zainteresirani, a održat će se 12. travnja u 19 sati na FER-u!

Ako planiraš doći na uvodno predavanje, prijavi se putem forme.

Zaprati i stranicu Fotosekcija KSET-a na Facebooku i @fotokset na Instagramu za više informacija.

Vidimo se na uvodnom predavanju!

fototečaj