PowerTrip

PowerTrip je stručno putovanje s ciljem upoznavanja postrojenja za proizvodnju električne energije. Ove godine 6. i 7. studenoga, planiramo uživati u drndanju turbina i žuborenju vode, uz masu novog znanja i zabave kroz dva dana obilaženja NE Krško, Sveta energije, HE Gojak i HE Lešće.

Stara poslovica kaže: slaba struja slabi inženjeri, jaka struja jaki inženjeri. Zapitaš li se ikad kako struja dođe do tvog tostera i kamo onda ode? Je li te ikad zanimalo što je sve potrebno da se energija vode i atoma pretvori u električnu energiju? Je li ti uzbudljiva pomisao hodati postrojenjem sa stotinama tisuća volta oko tebe? Gorivo za auto ti je preskupo i preprljavo? Ako je barem jedan odgovor potvrdan, pridruži nam se i powertripaj s nama.

Izlet osim vođenih obilazaka uključuje radionicu i nagradnu igru, a besplatan je za sve sudionike, uz plaćanje pologa koji vraćamo po dolasku.

Prijave su zatvorene.

Potvrdu sudjelovanja dobit ćeš na mail nakon zatvaranja prijava, a prednost pri prijavi imaju studenti nižih godina FER-a.

Broj mjesta je ograničen, zato požuri!

Događaj je financiran uz pomoć Studentskog Centra u Zagrebu, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i hrvatskog ogranka IEEE Power & Energy Society

Projekt je ostvaren u suorganizaciji sa Zavodom za visoki napon i energetiku na FER-u.

powertrip