Brucoše u planine

Dragi planinari i oni koji to žele biti,

početkom nove akademske godine Planinarska sekcija KSET-a već tradicionalno organizira izlet Brucoše u planine, tako da u subotu, 28. 10. vodimo sve zainteresirane brucoše (kao i one koji se tako osjećaju) na jedan ugodan izlet na Medvednicu.

Posjetiti ćemo dva planinarska doma: Gorščicu i Lipu. Plan je da se na to subotnje jutro 28. 10. nađemo na okretištu Dubrava u 08:45 pa idemo na bus 208 koji kreće u 09:10 i vodi nas do Vidovca. Od tamo idemo stazom 24 ili 25 do PD Gorščica gdje ćemo se kratko odmoriti. Tamo postoji kućica u kojoj možemo kupiti piće uz palačinke, štrudle i slične slastice. Uspon bi trebao trajati oko 2 i pol sata.

Zatim nastavljamo do PD Lipa stazom 1, u tom domu postoji konkretna hrana i tamo ćemo napraviti dužu stanku da se dobro najedemo i odmorimo.

Doma idemo stazom 29 koja nas od Lipe kroz 2 sata hoda vodi do Čučerja gdje ćemo sjesti na bus 209 koji nas vodi do okretišta Dubrava. Bus subotom vozi svakih 20ak minuta.

Povratak će biti u popodnevnim satima.

Što se tiče vremena, najbolje se obući slojevito tako da ste spremni na sve, ako bude najavljena slaba kiša dobra je ideja ponijeti kabanicu, a ako bude veliko nevrijeme dobit ćete naknadno dodatne informacije.

Sa sobom uzmite barem 1,5L vode, a i s nekakvom čokoladicom nemrete fulat.

Za bilo kakva pitanja slobodno se javite na ivan.kreso@kset.org ili doria.herceg@kset.org!

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

Dizajn: Doria Herceg

izlet