Zimski Linux Installfest 2023.

Povodom nove akademske godine, u petak, 13. listopada 2023. na FER-u će se od 10 do 16 sati održati tradicionalni Linux InstallFest u dvorani A-209. InstallFest je jednodnevni događaj koji okuplja ljubitelje otvorenih računalnih sustava tijekom kojeg možeš instalirati jednu od pet najpoznatijih distribucija Linuxa po vlastitom izboru.

Ubuntu, Debian, Fedora, Mint i Manjaro. Sigurno ti jedno ime zvuči poznato. Riječ je o 5 malih pingvina koji polako preuzimaju budućnost moderne tehnologije.

Bez brige, dolazak na InstallFest ne znači da se moraš odreći svog ljubimca Windowsa. Ovisno o potrebi možeš virtualno udomiti Linux ili ga imati paralelno s Windowsom bez da se svađaju! 🙂

Cilj svakog Linux InstallFesta je dijeljenje znanja o otvorenim tehnologijama kako bi zainteresirani studenti mogli isprobali moderne operacijske sustave. Zato napravi kopiju svojih podataka, ponesi laptop i punjač, a za ostalo će se pobrinuti članovi Računarske sekcije KSET-a.

Iskusni tim Računarske sekcije KSET-a će ti rado odgovoriti na sva pitanja te pomoći pri instalaciji i podešavanju sustava.

Pozivamo te bez obzira jesi li na početku svoje Linux avanture ili već posjeduješ dugogodišnje iskustvo o otvorenim sustavima - važno je druženje i opuštena razmjenu iskustava.

Ako želiš naučiti više kako upravljati Linux sustavom, upiši vještinu "Osnove korištenja operacijskog sustava Linux" (OKOSL) na FER-u! Saznaj više na poveznici.

Vidimo se na Linux InstallFestu!

linux installfest