[Pozdrav Kotlovnici] Niko Potočnjak + ###

U četvrtak, 31.8. u KSET-u se opraštamo uz pravi zvuk kotlovnice koji serviraju Niko Potočnjak i ###!

Ulapnice u pretprodaji možeš kupiti putem linka po cijeni od 8 € ili na ulazu na dan koncerta za 10 €.

U KSET nam dolazi kultna pojava scene koja se neodvojivo ispreplela s generacijama i generacijama muzičara, koncertne publike i KSET-ovaca – Niko Potočnjak. Ovaj monolit underground glazbe u KSET-u nastupao je sa svakim projektom kojeg je bio dio, a to su Tigrova mast, Seven That Spells, Jastreb, The Last Lord of Atlantis (TLLOA), Lapaine/Potočnjak, Otrovna Kristina te naravno njegov solo projekt. Nažalost Planeta Užasa nije nikad svirala, ali možda i bolje, jer se svi bojimo da bi Nikač dobio infarkt na tom nastupu.

U KSET-u je organizirao drugo izdanje Festivala najboljih bendova (FNB) koji je svojevremeno bio velik mamac publici i lokalnim glazbenim agentima koji su masovno predlagali svoje bendove misleći kako su oni najbolji, da bi ih u konačnici dočekala hladna realizacija – na FNB-u nastupaju isključivo njegovi bendovi.

Zbog njegovih ekscentričnih i oštrih stavova te kritike scene bez pretjeranih filtera, postao je polarizirajuća ličnost koja unatoč ogromnom hejtu i dalje doprinosi umjetnosti i trendovima scene. Nastupao je od prljavih talijanskih skvotova do Duna Jama, Japana, Roadburn festivala, izdao albume za 5-6 labela i ponekad prošeće psa i odvozi drone za fejs i instač. Kroz sve projekte izdao je preko 60 albuma, a zadnjih par godina intenzivno zadaje blue balls publici jer ih izbacuje sporo preko svoje perfekcionističke kapaljke. Trenutno u svom „gulagu“ radi na 4-5 albuma, ali ne pouzdajte se da će to izaći ubrzo, jer ipak je roštilja puno, a život kratak.

A kad smo već kod roštilja, Niko je jedan od najboljih domaćina te je gotovo svaki njegov nastup kad je sunčano vrijeme popraćen roštiljem kojeg minuciozno on i ekipa slažu za posjetitelje. Uz roštilj, njegovo gostoprimstvo tu ne staje, naime posjetitelji festivala najboljih bendova i TLLOA mogli su uživati čak i u imerzivnom iskustvu igranja plejke na KSET-ovom razglasu.

Mnogi mitski trenuci u KSET-u desili su se upravo uz njega. Jedan od njih je svakako uvertira u koncert Jastreba prije deset godina, kad je pod maskom razbio akustaru i zapalio je uz pomoć tekućine za upaljače.

Iako je njegov solo projekt orijentiran na gitarski noise, najavljuje i upotrebu ponekih gadgeta, tko zna, možda opet izvadi katanu i njome počne gudati po svojim gitarama.

Koliko god stvari napisali, ne može se dovoljno dočarati njegov utjecaj i doprinos, pa treba negdje i stati. Ovaj koncert, kako i sam kaže, je da se rastanemo k'o rođeni, stoga nas želi i poslati u pipicu brutalnim soundom koji je pripremio.

***

Kao tradiciju, ### ne svira često live i voli kad su onda ti probrani nastupi posebne zgode na neki način. Tako su prvi puta u KSET-u svirali na "proslavi" kraja lockdowna, a sada će svirati povodom znamo-već-čega. Njihov efikasno-primitivni instrumentalni punk-noise-sludge savršen je ispraćaj za sve punkere koji "više ne slušaju takve stvari baš". Usprkos imenu kojeg je teško guglati [tri udarca u predmet] kroz godine su se isprofilirali kao jedan od najcjenjenijih heavy underground bendova na sceni, čemu također pomaže aktivnost članova van benda u vodama DIY tiskanja, audio odnosno filmske produkcije (This Town Needs Posters, Rattusonic studio, BAKA Productions).

Posebno valja istaknuti da je Sven Sorić dobre volje organizirao nekoliko gigova u prostoru te napravio nekolicinu dizajnova za ZEZ i KSET bez ikakve naknade, kao da je i sam volonter kluba.

Ljude koji će doći vjerojatno ne treba dodatno uvjeravati, ali valja podsjetiti se kako je ovo zasad zadnja šansa za zdrobiti si bubnjiće u KSET-u.

koncert