[Pozdrav Kotlovnici] Mašinko + Biciklić

U srijedu, 30.8. u KSET nam dolaze stari dobri punk kroničari grada Zagreba – Mašinko, a uz Mašinka u srijedu vozi i Biciklić!

Ulaznice u pretprodaji možeš kupiti putem linka po cijeni od 10 € ili na ulazu na dan koncerta za 12 €.

Mašinko je jedan od KSET-ovih najdražih punk prijatelja koji je kroz godine obilježio ovaj klub kao punk mjesto i dolazi ga ispratiti u svom stilu. Mašinko je ostavio neizbrisiv trag u KSET-u, urezujući se u pamćenje svima prisutnima već od svog prvog koncerta 2010. godine, a obilježio je dvije Brucošijade te 35 i 40 godina Kluba uz svoje uobičajene koncerte u klubu.

Kultni ugled kod nekoliko generacija stekli su s pravom jer su formirali scenu, rasli s njom i nama – KSET-om. Mašinko su pankeri s (auto)ironičnim tekstovima, a svoj zvuk su oštrili i usavršavali kroz zadnjih 15-ak godina. Njihov zarazni pop-punk povede i najogorčenijeg cinika koji si toči gemišt čim ga dotaknu prve note, pjeva o pustinjskoj rakiji i lomi noge.

Mašinko već godinama spaja raznoliku ekipu - prebrođuje generacijski pa i žanrovski jaz svoje publike, a u nekim slučajevima čak i rađa ljubav. Priča se da je u KSET-u slavljena i djevojačko momačka večer (bili su prisutni i buduća mladenka i mladenac) čiju je zabavu raspalio ni više ni manje nego Mašinko na pozornici.

Ovo nije još jedan oproštajni koncert i zbogom KSET-ovom punku. Ovo je ”vidimo se poslije”, na istom mjestu, gdje su tisuće lica ispred KSET-a godinama stasala u jednu zavidnu punk masu, jer kako Mašinko voli pjevati “Gledam lica ispred KSET-a, kakva sreća, mladost, sjeta. Ti si moja škola Zagrebe.”, to je naše utočište i KSET-ov prag je linija koja veže stare i mlade generacije, kao publiku koja će i danas i sutra uživati u litražama piva kojima nećemo dopustiti da ishlape uz Mašinkove himne.

****

Jednom kad znaš, ne zaboraviš... To ti je k'o vožnja bicikla. A Biciklić je svoje prvo pedaliranje odradio upravo u našoj najdražoj kotlovnici kao support bendu Dosh Lee.

Ovaj gnjusni joj!pank bend ne sjeća se niti je li iz Kutine ili Zagreba, a kamoli bilo kojeg svojeg nastupa. Besramno se već godinama oglašavaju u svojoj emisiji koja vrlo često nalikuje Noćnoj Mori Željka Malnara (3600 sekundi) na Radio Studentu (100,5 MHz) te puštaju svoje pjesme u eter. Ovako preko radiofrekvencija uspijevaju spustiti IQ slušatelja za nekoliko bodova i pridobiti ih na svoju stranu. Tako su se uspjeli i izboriti za titulu najgoreg benda po izboru Radio Studenta. Kad bi ih žanrovski opisali, rekli bi da su kombinacija melodičnog HC-a i OI!-a.

Joža (Sub-Site) je dočarao doživljaj Biciklića 2013. kad su slavili prvi rođendan:

„Hipnotiziran repetitivnim preslušavanjem jednog od najblesavijih albuma u povijesti domaćeg punk rocka odlučio sam, iako svjestan da me pere lagana temperatura, vidjeti uživo bend Biciklić. (...) Šta reći o Bicikliću? Zbog isforsiranog puštanja njihove mjuze u eteru Radija Student od strane samih članova benda koji rade na istom, u kratkom su roku iza sebe dobili malu vojsku obožavatelja. Htjeli vi to priznati ili ne, njihovi retardirani tekstovi ulaze u uho i ne izlaze tjednima...“

Program je realiziran uz potporu Grada Zagreba.

koncert