ZEZ x VOLTA: ABADIR + Meka Drina, N/OBE, Babilonska

ZEZ i zagrebački kolektiv VOLTA ponosno predstavljaju svoju prvu veliku suradnju kroz nastup jednog od najrelevantnijih imena eksperimentalne klupske glazbe s elementima folka. 
U subotu, 24.6. u KSET-u će nastupiti egipatski producent, dizajner zvuka i DJ ABADIR!

ABADIRovom live setu lokalnu podršku pružaju DJ-i/ce Meka Drina; jedna od organizatorica ZEZ-a Babilonska te VOLTA rezident N/OBE.

Ulaznice možeš kupiti na linku po pretprodajnoj cijeni od 10 €, a na dan događaja cijena ulaznice će biti 13 €!

ABADIR je egipatski producent, dizajner zvuka, DJ i glazbeni kritičar s trenutnom adresom u Berlinu. Njegov rad je kombinacija eksperimentalne, klupske i ambijentalne glazbe i bavi se tematikama fikcije, sjećanja i kulturnih artefakata. ABADIR-ovi albumi su izlazili na afirmiranim labelovima poput SVBKBLT, Genot Centre, Hush Hush, Yerevan Tapes i Kaer'Uiks.

U KSET-u ćeš imati priliku čuti live set inspiriran njegovim posljednjim albumom “Mutate”, za kojeg je Resident Advisor u svojoj recenziji napisao:

„Mutate (his first release for Shanghai label SVBKVLT), goes in the opposite direction, harnessing footwork, jungle and reggaeton as chemical compounds for fusion with scintillating Arabic rhythms—what ABADIR has dubbed as "fatty, straight-up dance floor music.”

YouTube / Bandcamp / Soundcloud / Facebook / Instagram

Meka Drina je DJ-ica, radijska voditeljica i glazbeni urednik na Radio Studentu (Slušaj Drugačije, Zvučni Zid, 212 °F). Članica je Heiße Scheiße kolektiva koji promovira razne ubrzane zvukove i žanrove kao što su electro, ghetto, footwork, guaracha, baila i mnogi drugi.
Soundcloud 

N/OBE zagrebački je producent, DJ, promoter, radijski voditelj i suosnivač VOLTA kolektiva. Njegovi DJ setovi naglašavaju radikalne suvremene elektronske forme kroz cjelokupni spektar digitalne avangardne muzike — inspirirani kritičkim promišljanjem funkcije i mogućnosti clubbinga, često su obilježeni kontrastnim spajanjem žanrova, širokim opsegom tempa i nasilnim prekidima istog, poliritmičkim i aritmičkim intervencijama, te slabijom naglašenosti na konvencionalnom plesnom flowu.

Soundcloud / Bandcamp 

Babilonska je obožavateljica svega od čudnovatih jazzera, preko hip hop ritmova, do rifovlja iz najdubljeg grotla pakla. U klupskom kontekstu uživa miješati raznolike žanrove uz naglasak na teški bas i razigrane perkusije, s dozom zaigranosti i drame.

Soundcloud

 

ZEZ - Zavod za eksperimentalni zvuk ove godine slavi svoju 10. obljetnicu. KSET-ov program nesvakidašnje glazbe i avanturističkih pristupa zvuku obilježit će rođendan koncertima i događanjima kroz čitavu godinu uz brojne programske suradnje. Uz to, nezaobilazni ZEZ Festival zabrujo je u proljetnom terminu od 3. do 6. svibnja, a Izložba zvuka, rezidencijalni program i nova večer za mlade nade čudnovatog stvaralaštva ostvarit će se na jesen.

VOLTA zagrebački je kolektiv koji se sastoji od 4 rezidentska DJ-a: Oberan, Kornet, N/OBE i ASU. Progresivnost, intenzitet i nepredvidivost su glavne odlike koje krase VOLTA klubske večeri - novije, mutirane verzije bassa, junglea, post-dubstepa, grimea, UK techna i bailea su samo neki od žanrova koji se mogu čuti na njihovim eventima. U protekle 4 godine bukirali su imena kao što su LCY, Lee Gamble, Slikback, object blue, Alleged Witches, Hence Therefore, Cuban Chamber of Commerce, Air Max '97 te organizirali i kurirali prvi Boiler Room u Zagrebu u studenom 2021.

Program je realiziran uz potporu Zaklade Kulture nove i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

 

zezxvolta