Mjesec Fotosekcije: analogni fotomaraton

U sklopu mjeseca Fotosekcije KSET-a u subotu, 17.6. u 17 sati organiziramo radionicu posvećenu analognoj fotografiji i svima koji imaju želju učiti o fotografskom filmu, razvijanju u tamnoj komori i ostalim čarima analogne fotografije! 😁

Analogni fotomaraton je zamišljen kao druženje foto entuzijasta kojima je fotografski film hobi i način izražavanja. Radionica je za sve, za iskusne i početnike koji tek kreću u svijet analogije!

Maraton će se sastojati od kratkog uvodnog teorijskog dijela, nakon čega u grupama idemo šetati i fotografirati po Zagrebu. Teme su po izboru - možeš fotografirati što god želiš ili uzeti neku od naših predloženih tema. Kad ispucate svojih 36 fotografija, vraćamo se u KSET te u narednih nekoliko dana svoj film razvijaš u tamnoj komori zajedno s članom Fotosekcije.

Nakon ekspedicije u tamnoj komori, u KSET-u ćemo organizirati izložbu fotografija s fotomaratona na kojoj će svatko moći pokazati svoje najbolje uratke.

Ovim maratonom i izložbom želimo produbiti znanje zainteresiranih pojedinaca o analognoj fotografiji te potaknuti one koji već godinama nisu izvadili svoj stari aparat iz ormara da ga ponovno uzmu u ruke i okušaju se u fotografiranju uz mentorstvo članova Fotosekcije.

Predviđeno trajanje događaja je od 17 do 20 sati, a broj polaznika je ograničen. Kotizacija iznosi 15 € po osobi, a pokriva troškove jednog filma, kemije te razvijanja negativa i pozitiva.

Prijavi se putem obrasca. 📷

Ukoliko nemaš vlastiti analogni fotoaparat, mi ćemo ti osigurati jedan! Vidimo se na radionici! 🙂

Dizajn: Maja Ivošević

radionica