[OTKAZANO] Tech Talk: Najbolje od oba svijeta

U utorak, 13. lipnja dođi na Tech Talk kojeg će održati Petra Žrvnar iz firme A-Elektronik.

Zanima te Arhitektura Računala, a ERI i RI su smjerovi u kojima se vidiš? Želiš se baviti i programiranjem i elektronikom?

Ako ne želiš biti samo programer, onda biraš najbolje od dva svijeta, a to je Embedded Software Developer. Embedded Developer je taj koji povezuje hardware i software kako bi osigurao da Embedded Software ostvari željene ciljeve koristeći puni potencijal hardware-a kako bi bio od koristi korisniku. U radu se koristi nekoliko različitih programskih jezika, operativnih sistema i alata od kojih se mogu izdvojiti: C, C++, Python, Windows CE, Yocto Linux, ThreadX, Nucleus RTOS, Kotlin, C# i druge. Embedded inženjer radi na dizajnu, razvoju, testiranju i održavanju, što omogućava korištenje raznih vještina i fuziju različitih tehnoloških znanja.

Ukratko, posao Embedded Developera omogućuje ti da unovčiš svoju kreativnost. Dakle, ako se voliš baviti istraživanjem novih stvari i implementacijom novih ideja, onda je ovo za tebe.

Znaš li da u Zagrebu postoji tvrtka koja se bavi razvojem vlastitog proizvoda od ideje i razvoja pa preko Hardware-a i Software-a?

A-Elektronik se bavi istraživanjem, razvojem i proizvodnjom na području ugradbenih tehnologija, operativnih sustava u realnom vremenu, strojnog učenja, umjetne inteligencije, strojarstva i mobilnih aplikacija i desktop aplikacija.

Najbolja referenca za njihov odjel istraživanja i razvoja jest činjenica da su vlasnici čak 15 internacionalnih tehnoloških patenata.

Od prvog nacrta, preko 3D modela, prototipa, laboratorijskih i terenskih testiranja pa sve do finalnog proizvoda, koji se proizvodi u njihovim vlastitim prostorijama, A-elektronik si je osigurao prvo mjesto na tehnološkoj ljestvici svijeta u svojoj niši.

Tech Talk edukativni je program koji provodi udruga SS FER u KSET-u tijekom akademske godine, a cilj programa je pružiti kvalitetno neformalno obrazovanje studentima STEM područja putem gostujućih predavanja i radionica poduzeća iz IT industrije.

tech talk