Emphasis (promocija albuma: "Lazaret") + Moraines

U petak, 2.6. u KSET nam dolazi Emphasis kako bi nam promovirali svoj novi album “Lazaret” koji izlazi 12. svibnja! 

Čakovečki bend Emphasis svoj je zvuk izgradio na solidnim riffovima i mračnoj atmosferi. Odrednice ovog benda su metal i post rock, koje se ostvaruju žestokim, melodičnim ali i ambijentalnim dionicama. Ovaj transžanrovski projekt izrastao je na hranjivoj podlozi Caspiana, Russian Circlesa, Isisa i drugih.

Svoje putovanje započeli su 2007. godine, debi albumom Elements of Morrow koji je već dao naslutiti okvire koje si ovaj bend postavlja, ali koje će već na idućem albumu Gliding Over All u potpunosti definirati. Black.Mother.Earth treći je album koji sonično i tematski prati poznati roman Kristiana Novaka, Črna mati zemla. Težina knjige reflektira se kroz spore pjesme s monolitskim riffovima, a tekstovi su adaptirani engleski prijevodi romana.

Novi album, Lazaret, izlazi 12.5., a njega su (kako i ime govori) skladali tijekom pandemije. Lazaret je snimljen u Studiju 148 u Bukureštu s producentom Mariusom Costacheom.

Singlovi s albuma koje su do sad izbacili inspirirani su otokom Ošljakom koji je u 17. stoljeću služio kao karantena, a gdje su proveli neko vrijeme snimajući materijal za novi album.

Black.Mother.Earth / Lazaret / Facebook / Instagram / Geenger Records

Kao podrška ovoj promociji dolaze nam Moraines, pioniri post-metala u Hrvata koji su nedavno izašli iz dugogodišnjeg hiatusa i ispržili nekoliko mega nastupa uključujući onaj u Vintageu i Močvari.

Pojavljuju se na sceni 2008. izbacivši EP - The Perfect Pantheon of Absence, a 2014. započinju svoju meditativnu pauzu kako bi zakucali svoj novi album koju su tek nedavno prekinuli s nekoliko izvrsnih nastupa. Ovi psihodelični turisti, svakako plivaju kroz žanrove i brišu im granice, a nastupi su im zbog šarolikog opusa vrlo zanimljivi te imaju izvrstan dinamični flow.

Bandcamp / YouTube / Facebook

Ulaznice za ovaj izvrsni post-metal koncert potražite po pretprodajnoj cijeni na platformi CoreEvent po cijeni od 7 €.

Na dan koncerta ulaznice će koštati 9 € i bit će dostupne na CoreEvent platformi i na ulazu u klub.

Program je realiziran uz potporu Grada Zagreba.

koncert