Camera obscura - radionica pinhole fotografije

Zanima li te eksperimentalna analogna fotografija? Želiš saznati više o povijesti fotografije i prvom fotoaparatu? Ako je odgovor da, onda te pozivamo da dođeš na radionicu pinhole fotografije koja će se održati u KSET-u u subotu, 27. svibnja od 10 do 16 sati gdje ćeš dobiti odgovore na sva ova pitanja!

Radionica pinhole fotografije sastojat će se od zanimljive kombinacije teorije i prakse. U uvodnom dijelu održat će se predavanje koje će te upoznati s poviješću fotografije i teorijskom pozadinom iza procesa razvijanja fotografija. Nakon toga, slijedi praktični dio radionice gdje ćeš imati jedinstvenu priliku izraditi vlastiti fotoaparat od limenih kutija.

Nakon što se uvjeriš u svoje vještine, prošetat ćemo i fotografirati prirodu koja nas okružuje, a potom ćeš se upoznati s procesom razvijanja fotografija u tamnoj komori.

Ova radionica idealna je za sve koji se zanimaju za fotografiju, njenu povijest i eksperimentalne tehnike, a tko god se pridruži bit će obogaćen novim znanjima i iskustvima.

Broj sudionika je ograničen na 15 i obavezna je prijava putem linka.

Potvrdu o sudjelovanju dobit ćeš na mail.

Veselimo se tvom dolasku!

radionica