Slušaj me #17

U utorak, 16.5. u KSET stiže 17. "Slušaj me"!

"Slušaj me" je program koji se održava jedanput u dva mjeseca na kojem šest govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima dragu pjesmu i pokušava napraviti ono najteže - objasniti ljubav prema njoj. Zašto baš ta pjesma, po čemu se izdvaja od drugih, zašto im znači nešto više od ostalih. Nakon toga, tu pjesmu slušamo da vidimo čujemo li istim ušima i, postoji li volja, malo porazgovaramo o njoj.

Večer moderira Andrija Škare, upad je besplatan, a počinjemo točno u 20:30 h!

Na 17. izdanju govore:

Edo Popović - pisac koji utjelovljuje onu dobru, staru „osoba koju ne treba posebno predstavljati“. Nadahnuo je generacije mladih pisaca, pisao o urbanim temama (nekad) i životu u i s prirodom (sad), bio ratni reporter, prevodilo ga na niz jezika… Ukratko, nema toga što ovaj velikan domaće pisane riječi nije prošao i preživio, a nama će ekskluzivno reći koja ga je muzika u svemu tome pratila. Znamo da je to najvažnije.

Jakov Vilović - veza između ovog doajena hrvatske Twitter scene i "Slušaj me" je jaka. Ne samo da je čovjek kreativni direktor agencije Utorak pa je sasvim logično da nije mogao odbiti nastup na večeri koja vas, sad već godinama, izvlači iz domova utorcima, nego je i kreativac kojeg trebamo pitati je li baš naš Andrija bio inspiracija za imenovanje istoimenog junaka serije reklama za Erste banku.

Ivana Kekin - ne znamo kako vi, ali otkad je ova psihijatrica i britka članica Nove ljevice postala saborska zastupnica, ako slučajno na TV-u nabasamo na prijenos Hrvatskog sabora, više ne prebacujemo brzinski na drugi program nego s veseljem i zanimanjem slušamo što govori. I sretni smo jer napokon više ne glasamo za manje zlo, nego bolje sutra.

Ante Ljubičić - živa legenda, hrvatski Tom Morello, gitarist koji se kalio po raznim domaćim vokalno-instrumentalnim sastavima, a možda je najpoznatiji po gitarističkim eskapadama u okviru indie rock ansambla Esc Life te kao autor gitarskog pogonskog goriva u bendu St!lness. Inače je novinar, prošao je niz redakcija, ali uvijek je ostao vjeran radijskom eteru. U posljednje vrijeme ga možete slušati na Yammatu gdje, među ostalim, vodi intervju tjedna i slušatelje osvaja svojim pametnim pitanjima i baršunastim baritonom.

Dora Šustić- njezin roman "Psi" postao je instant-hit. Kako i ne bi, kad je riječ o živom i poticajnom štivu koje svakako treba uzeti u ruke. Roman je dobio i nagradu Drago Gervais za najbolji neobjavljeni rukopis, a Doru – dotad poznatu kao filmsku scenaristicu – vinuo među zvijezde domaćeg književnog neba. Ovaj roman o djevojci koja odlazi u Prag studirati filmsku režiju i ondje se, naravno, zaljubi, svakako treba čitati, a evo vam priliku da Doru i slušate.

Dominik Vuković - jedan od agilnijih hrvatskih likovnih umjetnika mlađe generacije. Ilustrator, ulični umjetnik, slikar i grafičar, ostavio je svoj trag (sasvim doslovno!) na naslovnicama brojnih knjiga i unutar korica različitih knjiga i slikovnica. Ako postoji nešto što Dominik ne može nacrtati onda to ustvari i ne postoji. U likovnom izrazu ima jasno prepoznatljiv stil, a kad je muzika u pitanju… saznat ćemo na vrijeme!

slušaj me