LEDukacija – tečaj scenske rasvjete

Ovo proljeće KSET otvara vrata istraživanju svijeta scenske rasvjete. Kroz LEDukaciju, besplatan tečaj namijenjen studentima, KSET-ovci s iskustvom u području rasvjete ponudit će ti i demonstrirati svoja znanja i vještine!

Tehničku i umjetničku stranu scenske rasvjete proučit ćeš i u praksi, kroz spajanje rasvjetnog sustava i upravljanje njime pomoću predviđene konzole na radionicama.

Iako su zvuk i rasvjeta ključne komponente svakog koncertnog nastupa, rasvjeta često ostaje u sjeni. Mnogi će posjetitelji nakon koncerta imati brojne riječi hvale, no neće moći pobliže odrediti “ono nešto” što je upotpunilo njihov doživljaj zbog kojeg će nastup još dugo pamtiti. Veliku ulogu ovdje često igra upravo koncertna rasvjeta, koja uz zvuk i nastup izvođača vodi promatrača na putovanje istkano promišljenim i skladnim izmjenama svjetla i boje.

LEDukacija će te pobliže upoznati s radom rasvjetne opreme, načinom spajanja elemenata, glavnim principima osvjetljavanja koncerata, predstava i slušaonica. Osim toga, tečaj se bavi i pitanjima vezanim za kompoziciju scene te kombiniranje boja i efekata svojstvenih raznim rasvjetnim tijelima, što znači da će ti pružiti temeljna znanja za upravljanje osnovnim rasvjetnim sustavom.

Na uvodnom predavanju, 14.5. u 20h naoružat ćemo te svim potrebnim predznanjem za radionice 20. i 21.5.!

Radionice će se održavati u terminu 14-18h.

Odslušano uvodno predavanje preduvjet je za sudjelovanje na radionicama, za koje se možeš prijaviti preko linka.

Prijavom se obvezuješ na dolazak na oba termina radionica. Požuri, jer je broj mjesta na radionicama ograničenPrijave traju do 13.5. u 23:59 sati!

Za dodatne informacije, javi se na lana.nezmah@kset.org.

radionica