Them Moose Rush + Mark Mrakovčić

U petak, 12.5. u KSET dolazi noise prog trojac Them Moose Rush, a podršku će im pružiti eklektični producent Mark Mrakovčić

Them Moose Rush ne treba posebno predstavljati jer iza njih stoji vjerna vojska fanova koji su itekako upućeni u zvučnu paletu koju momci stvaraju već 10 godina.

Radeći glazbu prvenstveno za sebe, uspjeli su stvoriti jedinstven izričaj zbog kojeg su prepoznatljivi ne samo u domaćim glazbenim krugovima, već i onim međunarodnim.

Njihovu glazbu je najlakše opisati kao soničnu eksploziju kontroliranog progresivnog noise riffovlja i vokala zapanjujućeg raspona frontmena Nikole Runjaveca, uz najčvršću potporu ritam sekcije koju čine Branimir Kuruc na bas gitari i Vedran Marinko Komlen na bubnjevima.

Ovim koncertom Them Moose Rush najavljuju novi album koji izlazi najesen, te ćeš moći čuti i pokoju novu pjesmu s nadolazećeg albuma, stoga nemoj propustiti počastiti svoje ušne kanale finom melasom prog noisea koja će se cijediti iz pojačala na prvom koncertu TMR-a u KSET-u nakon pauze od 5 godina!

WebBandcamp / Facebook / YouTube

Mark Mrakovčić je eklektični producent hrvatske indie scene i što bi se reklo, household name u hrvatskim glazbenim vodama.

Nakon što je izbacio svoj prvi album Breeding Black Sheep, okupio je bend koji se sastoji od ljudi iz bendova s kojima je godinama surađivao - Anja (Punčke, ###, Lovely Quinces) na gitari, Naranča (Esc Life, Hemendex) na bas gitari i Markov brat Tony (Scroll) na bubnjevima.

Breeding Black Sheep je pokupio nekoliko nominacija za domaće glazbene nagrade uključujući i onu za Porina za najbolji alternativni album. Mark i bend trenutno koncertima promovira materijal na kojem rade u bendovskom izdanju. Njihovu glazbu je najbolje opisati kao spoj garažnog indie rocka, psihodeličnog popa i grungea.

InstagramBandcamp

Ulaznice nađi u pretprodaji po cijeni od 7 € na linku ili na ulazu na dan koncerta po cijeni od 9 €.

koncert