Portrayal of Guilt + Müscle Wörship

U ponedjeljak, 1.5. KSET se ispunjuje zlokobnim zvukovima teksaške sludge skupine Portrayal of Guilt i njihove post-hardcore potpore Müscle Wörship.

Portrayal of Guilt osnovan je 2017. i od tada skuplja sve veću pozornost svojim jedinstvenim spojem sludge i black metala s emocionalnim intenzitetom screamo glazbe. Koristeći mračne i disonantne progresije, invazivne i napasne ritmove te prljave i izmučene vriske manično traže katarzu kroz bol. Od svojeg osnutka razvijaju svoj tjeskobni zvuk i sve su više prolifični, izdavši 3 albuma i 4 EP-a, od kojih je zadnji izbačen u suradnji s Chat Pileom, još jednim velikim imenom u trenutnoj heavy underground sceni. Odvratan napad studijskih zdanja samo je pojačan njihovom live izvedbom, koja dodaje onaj ekstra otrovan šmek koji u ušima i na duši ostaje dugo nakon koncerta.

Facebook / Instagram / Bandcamp / YouTube

Müscle Wörship osnovani su 2009. godine u Kansasu, gdje su kuhali svoju žanrovsku juhu uzimajući raspoloženja post-punka i energiju post-hardcorea te ju začinili šarolikom psihodelijom i uglatom matematikom. Njihov prvi i jedini album, nakon kojeg su otišli na pauzu iz koje su se vratili tek prije nekoliko godina, izdan je 2013. te je školski primjer opskurnog albuma ogromnog zvuka koji bi u pravednijem svijetu ostavio puno veći trag i utjecaj. Ujedno sirov i pun osjećaja, njihov domišljat zvuk nosi vlastiti potpis, ali istovremeno podsjeća na zlatno doba svih svojih utjecaja na najbolji način, obećavajući izvedbu visokog intenziteta.

Facebook / Bandcamp / YouTube

Iskusi frenetičan nastup koji skreće u neočekivane, ali uvijek zanimljive smjerove nakon kojeg slijedi moćno auditivno svjedočanstvo čistog mizantropskog očaja. Dođi u KSET 1.5. i saznaj na koji način ponor motri nazad u tebe.

Ulaznice za koncert po cijeni od 10 € možeš kupiti putem linka. Na dan koncerta cijena karte će biti 12 €.

Program je realiziran uz potporu Grada Zagreba.

koncert