Peach Pit + Pomelo Chess Society

U subotu, 22.4. KSET-om će kao nekada davno tutnjati oštre gitare i zbunjujući ritmovi uz ovaj matematički double feature: Peach Pit i Pomelo Chess Society!

Ponekad naiđeš na neki "lokalni" bend koji te jednostavno natjera da kažeš "wow, ovo se kod nas događalo". Peach Pit upravo je takav bend. Precizni koliko i sirovi, ovaj instrumentalni power trio tuče hladnu matematiku još od sredine 90-ih, bez emocionalnih primjesa, ali s uvijek modernom oštrinom. Ovdje se ne radi o inferiornoj domaćoj kopiji, već sastavu koji bez problema može stajati rame uz rame s bilo čim.

Gitaru i bubnjeve okupiraju već sad dugo etablirani Franjo Glušac i Bruno Vorberger, dok Mihael Bele svira bas (te ponekad izrađuje bendu aluminijske gitare, mikrofone, pojačala i producira). Nakon pauze u 2010-ima, bend se premijerno vraća na legendarnom prošlogodišnjem Koncertu za Baru sa June of 44-om, a sada sa svojim novim (i nadamo se uskoro izdanim) materijalom ponovno dolaze u KSET gdje su nekad regularno žarili i palili ranih 2000-ih.

Bandcamp / YouTube

Pomelo Chess Society friški je, ali iskusni instrumental rock trio iz Rijeke, koji predstavljaju svoj glazbeni pravac kao "šah-math rock". Nakon godina sviranja u hrpi lokalnih bendova članovi se ujedinjuju u svojoj ljubavi za šahom, egzotičnim voćem i dobrim rockom. Nek te njihove drvene gitare i lampaška pojačala ne prestraše; ovi momci proizvode street cred gazbu na kakvu se svi možemo ponositi - tvrde gitare s post-primjesama i bas koji reže, tajt bubanj, sve to zamotano u živahan i dinamičan live nastup.

U zimu prošle godine izbacili su svoj debut S/T album uz produkciju Mateja Zeca iz Leta 3, a mogu se pohvaliti i nastupima na INMusic te Bear Stone festivalu, a sada dolaze promovirajući još vrući "En Passant" izbačen ove godine. Nastup benda Pomelo Chess Society dio je programa Upadaj u kombi.

Bandcamp / YouTube / En Passant

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 5€ mogu se kupiti putem linka.

Na dan koncerta upad je 7€.

Ulaz je besplatan za posjetitelje mlađe od 18 godina.

 

Program je realiziran uz potporu Grada Zagreba.

koncert