[Disco Juventa] Upoznavanje s DJ opremom #1

Vrijeme je za novu generaciju mladih DJ-a! Prije, tijekom i nakon pandemije, DJ majstori koristili su svoje vještine kako bi drugima pružili nove oblike užitka. Mi u KSET-u prepoznajemo važnost tog djelovanja i tih vještina pa smo zato pokrenuli program zvan “Disco Juventa” u kojem te pozivamo da s nama istražiš svijet DJ-a! 

Kroz osam radionica naučit ćeš koju opremu DJ-i koriste, kako biraju glazbu, koje metode za miksanje postoje, kako napraviti svoj glazbeni set i u konačnici, kako ga uspješno prezentirati publici.

Na prvoj radionici, saznat ćeš sve o opremi koja ti treba za DJ nastup. Upoznat ćeš se s karakteristikama DJ miksete i svim njenim dijelovima i mogućnostima koje ćeš koristiti tijekom nastupa. Također, stranac ti više neće biti ni DJ kontroler, svestrani uređaj koji se koristi za manipulaciju glazbe te umiksavanje pjesama. Šlag na kraju jest scensko ozvučenje KSET-a - složeni sustav u koji ćeš upogoniti sve te uređaje zajedno. No, bez brige! Osim toga, upoznat ćeš se i s ostalom potpornom opremom koja je potrebna za jedan dobar DJ nastup.

Prva radionica održava se u ponedjeljak, 17. travnja od 17 sati u KSET-u. Radionica je besplatna, a prijaviti se možeš putem obrasca.

Nadalje, 24. travnja, kao nastavak na ovu radionicu, održat će se još jedna radionica upoznavanja s opremom, ali više o tome uskoro!

Ovaj projekt se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija te Studentskog centra u Zagrebu. Mišljenja izražena tijekom radionica u ovom programu odražavaju isključivo mišljenja predavača i ne izražavaju nužno stajalište organizatora niti Ministarstva kulture i medija niti Studentskog centra u Zagrebu.

disco juventa, radionica