Tech Talk: Data is the new oil – DA, ali džabe ako ne znaš što s tim!

Svijet automatizacije se mijenja i donosi mnogo novih zanimljivih i uzbudljivih izazova jer iz velike šume podataka treba izvući, obraditi i analizirati ono što je nekome stvarno bitno!

Montelektrov inženjer Damir Habuš govorit će 11. travnja u KSET-u o izazovima s kojima se on i njegove kolege susreću razvijajući softverska rješenja za upravljanje procesima u pivovarama diljem svijeta, čiji su pojedinačni proizvodni kapaciteti višestruko veći od godišnje proizvodnje svih hrvatskih pivovara zajedno. Modernizacija pivovara i svih drugih industrija sve je kompleksniji proces jer konvergenciju IT i OT svijeta čini neizbježnom.

Stoga će Damir Habuš predstaviti cjelokupan proces razvoja rješenja od početka do kraja, objasniti što je PCS, a što MES, kako izgleda prikupljanje i obrada podataka te koje su specifičnosti brownfield i greenfield projekata. Objasnit će i zašto je važno poznavati tehnološke procese proizvodnje, ali prije svega premostiti jaz između IT i OT okruženja kvalitetnim iskorištavanjem znanja iz oba svijeta.

Tech Talk edukativni je program koji provodi udruga SS FER u KSET-u tijekom akademske godine, a cilj programa je pružiti kvalitetno neformalno obrazovanje studentima STEM područja putem gostujućih predavanja i radionica poduzeća iz IT industrije.

tech talk