ZEZ Festival: Petbrick, Bile Eater, OSOL

U subotu 6. svibnja, dođite u KSET na ZEZ Festival da vam Petbrick zdrobi lubanju preciznim životinjskim bubnjanjem i glomaznim industrijskim teksturama. Petbrick je elektronički noise duo legendarnog bubnjara Sepulture Iggora Cavalere i Waynea Adamsa na nabrijanim synthevima. Glasnu domaću podršku dat će noise performans Bile Eater i mistični noise duo OSOL. Nakon koncerta klizimo dalje u klupski program uz DJ Extinction i lilacube.

ZEZ Festival u proljetnom terminu naredat će 4 šarolika koncertna dana i završnu klupsku večer, uz dnevne radionice i edukativne programe.

Ali festival je tek početak - u ZEZ-ovoj slavljeničkoj 10. godini, koncerti i druga događanja se prelijevaju i izvan festivalskog formata, a Izložba zvuka, rezidencijalni program i večer za mlade nade eksperimentalnog stvaralaštva čekaju nas u jesenskom terminu.

Ulaznice su u prodaji preko sustava CoreEvent.

► PETBRICK (US)

Petbrick... Pet, Brick... Što reći nekom tko vuče ciglu iza sebe poput kakvog ljubimca? Ništa jer su vjerojatno dosta nabildani od spomenute aktivnosti, a potencijalno i naoružani. Da je nasilje u centru priče kod ovog (originalno studijskog) projekta ne dolazi kao iznenađenje. Što možda niste znali je kako se tu radi o jednom Iggoru Cavaleri (Sepultura, Mixhell, Cavalera Conspiracy, Soulwax) na bubnju i synthovima te Wayneu Adamsu (Big Lad, Death Pedals, Johnny Broke) na vokalima (i synthovima naravno). S obzirom na Iggorovu bubnjarsku pozadinu također ne iznenađuje kako će se ovdje raditi o ritmičnoj varijanti buke i nasilja, od preciznog do primalnog, jungle beatovi iz Amazonske prašume.

Ljudi u heavy bendovima često imaju nekakve noise projekte, pa tako nešto vrijedi i za ovaj; dva prijatelja koje nije briga i samo idu radit što hoće, počevši s remixevima bendova od frendova kao što su Deafkids, Warmduscher, Full of Hell, Nails i Harms Way, a prvi koncert im je bio otvarajući za New Yorkov već legendarni Uniform. Od tad su (također na iznenađenje apsolutno nikog) nastupili i na Roadburnu festivalu i okolo sa spomenutom ekipom.

Otkrij više:

Petbrick - Primer, Petbrick LIVE, Bandcamp, Facebook, Instagram

► Bile Eater (SLO)

Bile Eater je minijaturni nastup zvučnog terora izvedenog od jedne polovice slovenskog noise dua Hexenbrutal. Ponekad je maskiran, ponekad je s gostima, ali uvijek je naoružan ritam mašinama, pločom prljavih lo-fi efekata i debelim distorzijama. Bile Eater proizvodi ekstremno energičan i ekspresivan performans van pozornice u maniri dooma i masnog techna.

Otkrij više:

Bile Eater LIVE

► OSOL (HR)

Noise duo OSOL čine Brle na bubnjevima i David na gitari. Od OSOLa očekujemo primitivnu noise glazbu na rock instrumentima.

► Za okus bezobrazne baraže ovog dua, poslušaj Brletovo mlaćenje bubnjeva u The Magickal Wow Band ovdje.

 

Program je realiziran uz potporu zaklade Kulture nove, Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija i HDS ZAMP.

Posebno hvala sponzorima: A1, infoart, dSpace i Ars Futura.

koncert, zez festival