Fototečaj - uvodno predavanje

Zanima te fotkanje, ali ne znaš otkud krenuti? Kad netko krene pričati o senzorima, tamnoj komori, rolling shutteru i filmskoj emulziji zbuniš se toliko da odustaneš? Fotosekcija KSET-a te spašava i od 31. ožujka organizira tečaj na kojem možeš saznati sve što te zanima o fotografiji.

Kao polaznik, ne moraš imati prethodno iskustvo u fotografiji. Svim teorijskim i praktičnim znanjem koje ti je potrebno vezanim za osnove fotografiranja u analognom i digitalnom obliku opremit ćemo te za vrijeme tečaja. Također, ne trebaš imati svoju opremu, već ćeš moći učiti na našoj.

Na prvom dijelu tečaja saznaješ sve o osnovama rada fotića, boji, svjetlu, dodatnoj opremi, kontroli postavki i kompoziciji, a sve teorijsko znanje moći ćeš testirati na praktičnim radionicama.

Nakon odslušanog osnovnog dijela biraš između digitalnog i analognog modula (ili izabereš oba).

Tijekom analognog modula učiš o sustavu zona, razvijačima, filmovima, procesima razvijanja negativa i pozitiva, a kroz samostalna razvijanja učiš o svim čarima tamne komore.

Na digitalnom modulu učiš kako obraditi fotke u programima za obradu fotografija, kako fotka ostaje na senzoru, naučiš razliku između raznih vrsta digitalnih fotića te dobiješ poneki savjet za kupnju fotoaparata.

Po završetku tečaja se u KSET-u održava zajednička izložba svih polaznika fototečaja.

Prije početka tečaja održat će se uvodno predavanje gdje ćeš dobiti sve potrebne informacije o sadržaju, rasporedu i plaćanju tečaja.

Ako plairaš doći na uvodno predavanje molimo te da se prijaviš na linku.

fototečaj