Proljetni Linux Installfest 2023.

U petak, 24. ožujka u KSET-u će se od 10 do 16 sati održati tradicionalni Linux Installfest, jednodnevni događaj koji okuplja ljubitelje otvorenih računalnih sustava tijekom kojeg možeš instalirati jednu od pet najpoznatijih distribucija Linuxa po vlastitom izboru.

Ubuntu, Debian, Fedora, Mint i Manjaro. Sigurno ti jedno ime zvuči poznato. Riječ je o 5 malih pingvina koji polako preuzimaju budućnost moderne tehnologije.

Bez brige, dolazak na Installfest ne znači da se moraš odreći svog ljubimca Windowsa. Ovisno o potrebi možeš virtualno udomiti Linux ili ga imati paralelno s Windowsom bez da se svađaju!

Cilj svakog Linux Installfesta je dijeljenje znanja o otvorenim tehnologijama kako bi zainteresirani studenti mogli isprobali moderne operacijske sustave. Zato napravi kopiju svojih podataka, ponesi laptop i punjač, a za ostalo će se pobrinuti članovi Računarske sekcije KSET-a.

Iskusni tim Računarske sekcije KSET-a će ti rado odgovoriti na sva pitanja te pomoći pri instalaciji i podešavanju sustava.

Pozivamo te bez obzira jesi li na početku svoje Linux avanture ili već posjeduješ dugogodišnje iskustvo o otvorenim sustavima - važno je druženje i opuštena razmjena iskustava.

Vidimo se na Linux Installfestu!

linux installfest