The Dark Side of the Rainbow: 50. obljetnica albuma i projekcija Wizard of Oz

U srijedu, 1. ožujka, pridruži nam se na proslavi 50. godišnjice kultnog albuma Pink Floyda, The Dark Side of the Moon!

Ova proslava bit će prava gozba za sva osjetila zato što uz album prikazujemo bezvremenski klasik iz 1939. godine - The Wizard of Oz! Kakve veze imaju Dark Side of the Moon i Čarobnjak iz Oza? Povezanost ova dva djela tema je mnogih rasprava i nagađanja, do te mjere da je fenomen dobio svoje ime: Dark Side of the Rainbow. Ideja je da album sinkroniziran s filmom gledatelju pruža zadivljujuće i nadrealno putovanje za sva čula zbog savršene povezanosti zvukova, događaja i motiva. David Gilmour kaže da si je to zabrijao neki lik s previše vremena, a ti dođi na projekciju i prosudi!

Za projekciju filma pobrinuti će se Videosekcije KSET-a, a članovi Disco sekcije KSET-a vrtjet će glazbu na vinilima, što će ti omogućiti da album čuješ u njegovom punom sjaju, baš kako su momci iz Pink Floyda zamislili!

Vrata KSET-a otvaraju se u 20:00 sati, a projekcija počinje u 21:15. Broj mjesta je ograničen, zato svakako zauzmi mjesto na vrijeme, zavali se, opusti se i pusti da te čarolija obuzme. Prije početka filma i nakon filma članovi Disco sekcije će na vinilima puštati ostale albume Pink Floyda (a možda se tu nađe i još ponešto) pa u ugodnom ambijentu KSET-a možeš popiti cugu i opustiti se s frendovima uz blag miris svijeća.

Upad je besplatan, tako da u ovoj znamenitoj audiovizualnoj manifestaciji možeš uživati bez eura u džepu. Slobodno donesi svoje grickalice, a mi ćemo se pobrinuti za kokice.

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe isključivo proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

projekcija