Izložba Pošalji MMS

Od 28. veljače do 17. ožujka u KSET-u se održava izložba Mihaela Budeča, člana Fotosekcije KSET, pod nazivom Pošalji MMS.

Mihael te vodi u rane dvijetisućite, u doba kada je za podijeliti fotografiju ne baš najsretnije kvalitete s nekime bilo potrebno izdvojiti pune dvije kune. Stoga su fotografije tako i povezane. Na prvi pogled se motivi čine nasumični, no autor je dokumentirao svakodnevicu koja bi se najvjerojatnije našla u takvoj multimedijalnoj poruci, uz pokoji poseban trenutak, poput koncerta.

Iako se na prvu loptu više ide ka nostalgiji prema dvijetisućitima, ovom se izložbom također pokušava razbiti stigma oko nekvalitetnih fotografija u današnjem svijetu ubrzanog razvoja digitalne tehnologije i želi se pokazati kako je i jednostavna VGA fotografija dovoljna da se prenese dojam nekog događaja koji je ulovljen starim mobilnim telefonom.

Mihael Budeč rođen je 2001. godine u Zagrebu. Studira informacijske znanosti na Filozofskom fakultetu pri Sveučilištu u Zagrebu i trenutačno je na drugoj godini preddiplomskoga studija. U Fotosekciju KSET-a učlanio se u ožujku 2022. godine. Fotografira i digitalno i analogno, ali prednost ipak daje analognoj fotografiji. U sekciji također brine o arhivi negativa i njenoj digitalizaciji.

izložba