Dvoboj filmova pod maskama

Neki maske nose da se sakriju, neki da pokažu svoje pravo lice. Maske su ponekad djelo ljubavi i mukotrpnog rada, a ponekad ništa više od jeftine plastike. Za neke, maškare su bezazlena zabava, za druge je to produhovljeni poganski obred. Za većinu je to prilika da se zamaskiraju i dođu u KSET, 15. veljače, pogledati par dobrih filmova.

U Videosekciji KSET-a ove veljače slavimo maškare na svoj način, projekcijom filmova naravno. Ako želiš prezentirati svoju kreativnu masku uz dobro društvo i dobre filmove, pridruži nam se u srijedu, 15.2. na novom izdanju Dvoboja filmova. Ako ipak nemaš volje maskirati se, ne brini. Ulaz će biti dozvoljen i nemaskiranim posjetiteljima. Za ovu prigodu pripremili smo dva vrlo različita filma, oba iz devedesetih i oba na temu maski.

18:00 h - The Mask (1994.) Među prvim hitovima Jim Carreyja, ova je urnebesna komedija pomogla od njega stvoriti megazvijezdu. U ovom je filmu savršeno upotrijebio svoju nevjerojatnu energiju kako bi dočarao transformaciju svog lika iz nezanimljivog u karizmatičkog i izrazito zabavnog u trenucima kada nosi dotičnu masku.

20:00 h - Eyes Wide Shut (1999.) Posljednji film legendarnog američkog redatelja Stanleyja Kubricka s Tom Cruiseom i Nicole Kidman u glavnim ulogama, bavi se bračnim problemima, bizarnim noćnim zbivanjima i još čudnijim buržoazijskim druženjima. Zapaženu ulogu u ovom filmu ima i naš Rade Šerbedžija.

Možete očekivati naše fine kokice, no svakako ponesite i vlastito piće i grickalice.

Vrata se otvaraju u 17:30 h, a ulaz je besplatan.

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe isključivo proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

projekcija, dvoboj filmova