ZEZ: The Canyon Observer

U subotu, 21.1. u KSET dolazi The Canyon Observer, pokazati nam novi album, nove članove i nove kanjone ekstrema. Koncert je dio posebnog koncertnog ciklusa za 10. obljetnicu ZEZ-a o kojem ćemo više pričati u nadolazećim mjesecima!

Nakon što su nas kroz godine impresionirali stvarima poput višenja s mesnih kuka, nasilnog lajta i post rocka, ovaj kultni ljubljanski Heavy Heavy sastav uzima sljedeći logičan korak - dodavanje još jednog bubnja, dva violončela, dva saksofona, obavezne aluminijske gitare te pregršt elektronike, uključujući ih sve u kreativni proces i live nastupe.

Ta kombinacija "fino obučenih" glazbenih tradicija kao što su klasična glazba, free jazz i avangarda 20. stoljeća s noiseom i ekstremnom gitarskom glazbom čini estetsku srž novoga albuma. Rezultat je glomazan, ali također neočekivano suptilan, beskrajno kompleksan sonični amalgam zvan "Figura”.

“Figura” pokušava redefinirati entitet benda kao živu formu koja ne postoji isključivo kao rigorozna, dovršena cjelina, mijenjajući se radije poput amorfne amebe (neke patogene). Predstavlja unifikaciju pojedinaca različitih glazbenih pozadina, rastežući tako bendovu zvučnu paletu do novih horizonta ekspresije, i naravno, ekstrema. Refleksija čovjeka i njegovog fizičkog tijela, sastavljenog od organa i tkiva beskorisnih bez njihovog dragog, (često nezahvalnog) domaćina. Kroz tu prizmu anatomije bend pokušava podsjetiti na draži ali i potrebe komunikacije, kooperacije i uspostavljanja veza između ljudi. U vremenu dezintegrirane društvene solidarnosti i balkanizacije, demonizacije i još mnogo drugih loših -acija, Figura nas želi podsjetiti na ljubav i prisnost koja i dalje može postojati među ljudima, otvoreno preplićući njihove glazbene spone, dolazeći do neočekivanih i originalna rješenja i napredaka.

Figura izlazi 9.1. na Kapa Recordsu.

Facebook / Instagram / Bandcamp / Spotify 

Cijena ulaznica je 8 € u pretprodaji, odnosno 10 € na ulazu na dan koncerta. Za maloljetnike je ulaz besplatan. Ulaznice su dostupne putem linka.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert, zez