Kultni filmovi za koje se sramite reći da ih niste gledali: Some Like It Hot

Neki to vole hladno, neki to možda vole i mlako, ali Videosekciji KSET-a vole vruće. I zato dok vani (kako kad) vladaju studen i mraz, dođi 18. siječnja u 20 sati u KSET, i zagrij se smijanjem uz kultnu krimi komediju Some Like It Hot iz 1959..

Prije nego su Netflixov "Blonde" i Ana de Armas ponovno stavili u svijetli reflektora njezin lik i djelo, ime Norma Jeane Mortenson, odnosno Marylin Monroe, spominjalo se u istom dahu s nekima od klasika holivudske kinematografije 50-ih godina. Tragična ikona koja je obilježila najveće razdoblje u povijesti klasičnog filma, vrsna glumica koja se iz teškog djetinjstva izdigla do zvijezda, osoba čije je svijetlo sjalo nepravedno kratko, ali bome jako. I zato ćemo se prisjetiti jedne od njezinih najboljih uloga u jednako hvaljenom filmu velikog Billyja Wildera, a tebi ne preostaje nego doći uživati u lijepom ugođaju KSET-a.

Slobodno ponesi vlastita pića i grickalice, a čekat će te i naše fine kokice. Vrata se otvaraju u 19:30, a ulaz je besplatan.

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe isključivo proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

projekcija