Slušaj me #15

U utorak, 17.1. u KSET stiže petnaesti "Slušaj me"!

"Slušaj me" je program koji se održava jedanput u dva mjeseca na kojem šest govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima dragu pjesmu i pokušava napraviti ono najteže - objasniti ljubav prema njoj. Zašto baš ta pjesma, po čemu se izdvaja od drugih, zašto im znači nešto više od ostalih. Nakon toga, tu pjesmu slušamo da vidimo čujemo li istim ušima i, postoji li volja, malo porazgovaramo o njoj.

Večer moderira Andrija Škare, upad je besplatan, a počinjemo točno u 20:30 h!

Na 15. izdanju govore:

 

Luka Korlaet

Ovog arhitekta, profesora na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i aktivista vjerojatno bolje poznaješ kao dogradonačelnika metropole, a manje je poznato da je čovjek sasvim ozbiljan glazbeni fanatik. Još je manje poznato da je svojevremeno imao jedan više nego simpatičan bedroom pop projekt, a čak i ako o njemu ne želi govoriti, ono o čemu sigurno želi je pjesma koju je odabrao nakon punih sedam sekundi razmišljanja!

 

Olja Savičević Ivančević

Prošli put kad je trebala sudjelovati na "Slušaj me", Olja je ostala bez glasa. Nadamo se da će za ovu (i svaku drugu priliku!) zadržati svoj dobar glas te da neće govoriti o pjesmi glazbenika čije ime to znači na latinskom. Okej, spoiler, znamo da neće. Ako ti je umjetnost ove nagrađivane i prevođene pjesnikinje i prozaistice još uvijek nepoznanica, ne znamo što čekaš! Možeš krenuti s najnovijim romanom „Ljeta s Marijom“ pa onda unatrag. Čekaju te silna čudesa!

 

Katarina Zlatec

Ova strukom dizajnerica, ali u praksi fotografkinja, snimateljica, redateljica pa i scenaristica prije koju godinu s prijateljicom je pokrenula brand održivog cvjećarstva „Samonikla“ i nastavila nam milovati vid, ovaj put čudesnim, divljim cvjetnim aranžmanima. Što god radila, čini se da je zajednički nazivnik potraga za ljepotom. Veselimo se čuti u kojoj je pjesmi Katarina našla ljepotu.

 

Boris T. Matić

Još jedan naš gost iz kategorije „ovog čovjeka zbilja ne treba posebno predstavljati“. Filmski producent, jedan od osnivača Motovunskog filmskog festivala te osnivač i direktor Zagreb film festivala, Boris T. je zbilja tata-mata hrvatskog filma i čovjek koji je generacijama mladih u Hrvatskoj otkrio dobar film, a bome i dobru zabavu.

 

Karla Kostadinovski

Nije samo aktivistica, radijska urednica, autorica projekta „Ulice su ženskog roda“, kazališna posvuduša (u najboljem mogućem smislu!), već i vrlo originalna pjesnikinja čije te riječi, jednom kad ih pročitaš, bacakaju po sobi gore-dolje, onako kako bi to najbolja poezija i trebala raditi. K tomu – i ne manje važno – Karla je 2022. godine bila jedna od kandidatkinja za lezbu godine. Nagradu nažalost nije osvojila pa nije bilo prilike za pobjednički govor, ali to ispravljamo na pozornici KSET-a.

 

Dimitrije Simović

Ne, pravo ime mu nije Dimitrije Dimitrijević- to je tek naziv njegovog kantautorskog projekta (ako ne znaš za srcolomnu „Lepi su dani“, brzo na YouTube!), a momčina svira i u niz drugih bendova, projekata, ansambala te vokalno-instrumentalnih sastava. Prije nego što je krenuo (i) u solo karijeru, bio je najpoznatiji kao basist i pjevač grupe Igralom, a nama ostaje samo čuti koja ga pjesma lomi, a uz koju se igra.

slušaj me